Şoke eden görüntü!

Şırnak'ta PKK'lıların yaktığı petrol boru hattında bulunan kadın cesedi, herkesin kanını dondurdu. Yanında sırt çantası ve otomatik silah bulunan ceset, otopsi yapılmak üzere Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şoke eden görüntü!

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarından geçen, Botaş'a ait Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında   patlama sonrası başlayan yangın kontrol altına alındı. Yangın sonrasında ise yanmış bir kadın cesedi bulundu.

İtfaiye ekipleri, yangını söndürme işlemleri sırasında bir kadına ait yanmış halde cenaze buldu. Yanında sırt çantası ve otomatik silah bulunan ceset, otopsi yapılmak üzere Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

VANALAR TARLALARA AKIYOR

PKK tarafından Botaş'a ait Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına gece geç saatlerde mayınlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası yangın çıktı. Yangına Silopi Belediyesi'ne ait itfaiye araçları müdahale etti. Ancak yetersiz kaldı. Vanaların kapatılması ile kontrol altına alınan yangın için hasar tespit çalışmalarının başladığı bildirildi. Saldırganların yakalanması için güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Yangın bölgesinde bekleyen Botaş yetkilileri, hem Silopi hem de İdil tarafından petrol boru hattı vanalarının, çift taraflı kapatıldığını ve tarlalara akan ham petrolün, kontrollü olarak bir süre daha yanacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz