Sözleşmeliye kadro talebi

SES Diyarbakır Şubesi, 4/B’li çalışanların kadroya alınması ve sağlık emekçilerinin taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı. “Güvenli gelecek, güvenceli iş için 4/B’lilere kadro verilsin” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, sağlık çalışanlarının taleplerini içeren dövizler taşındı.

Sözleşmeliye kadro talebi

SES’ten Recep Oruç,  sağlık alanında onbinlerce 4B’li sağlık emekçisinin istihdam edildiğini belirterek, sağlık emekçilerinin birçok haktan yararlanamadan, ailelerinden uzak, güvencesiz ve baskı altında çalıştığını ifade etti.

'HERKESE GÜVENCELİ İŞ, GÜVENLİ GELECEK!'

Kadro talebiyle oluşan mücadelenin 2013 yılında 4/B’lileri kadroya alınmasını sağladığını, bugün de aynı başarının sağlanabileceğine dikkati çeken Oruç, “Böyle bir mücadelenin de sağlık alanındaki güvencesizliğe karşı ortak mücadeleye önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Tüm illerimizde kadro hakkımız için işyeri toplantıların, örgütlenme çalışmalarını, mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz. Omuz omuza başaracağız. Birlikte başaracağız. Herkese güvenceli iş, güvenli gelecek!” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz