Sur Davası’nda 7 yıl 6 ay hapis

Sur davasında tutuksuz yargılanan Emine Abiş’e “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sur Davası’nda 7 yıl 6 ay hapis

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016'da hendek-barikat teröra olaylarıyla ilgili 26'sı tutuklu 47 kişi hakkında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve daha sonra ayrılan dosyalar şeklinde yargılamalar sürüyor. Sur Ana Davası'nda Emine Abiş’in duruşması görüldü. Duruşmaya, Kovid-19 tedbirleri gerekçe gösterilerek izleyici alınmadı. Tutuksuz yargılanan Abiş’in katılmadığı duruşmada, avukatı hazır bulundu.

SAVCININ İDDİASI

Esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan iddia makamı, Abiş’in Sur’da bir olayda yer aldığının tespit edilmediğini; ancak bilerek ve isteyerek yoğunluk arz eden örgütsel faaliyetlere katıldığınıbelirterek, Abiş’in “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

‘HİÇ BİR ŞART MEVCUT DEĞİL’

Savcının mütalaasına katılmadıklarını belirten Abiş’in avukatı müvekkiline isnat edilen suçun işlendiğine dair yasanın aradığı hiçbir şarttın mevcut olmadığını öne sürerek, beraat talebinde bulundu.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Abiş’e “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz