Suriyeli mülteciler Bingöl’de göktaşı avında

Bingöl’de düşen göktaşının köylüleri zengin ettiği gören Suriyeli mülteciler de göktaşı aramasına katıldı.

Suriyeli mülteciler Bingöl’de göktaşı avında

Bingöl’de düşen göktaşını önce önemsemeyen köylüler, dünya çapındaki araştırmacılar ve akademisyenlerin düşen meteor parçaları için para teklif edince köylüler gece-gündüz demeden göktaşı aramaya başladı.

Göktaşının gramını 20 dolardan 60 dolara kadar satan köylülere, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis’te yaşayan Suriyeli mülteciler de katılarak, düşen meteor parçalarını aramaya başladı.

ALLAH’IN HEDİYESİ

Derme çatma kulübelerde yaşayan Suriyeli mülteciler düşen göktaşı için ‘Allah’ın hediyesi’ yorumunu yapıyor. Suriye’nin Rakka kentinden gelen 22 yaşındaki Abbas Mosa Hemo, meteor taşını aramak için ailesiyle birlikte Bingöl’e geldiklerini gazetecilere söyledi.

Hemo, tüm aramalarına rağmen şu ana kadar yalnızca 2 tane taş bulduklarını belirtti.

Halep’ten kaçarak Diyarbakır’da iki odalı bir evde yaşayan başka bir Suriyeli Şaban Hemo ise üç gündür aramasına rağmen tek bir tane bile taş bulamadığını söyledi. Taşın çok değerli olduğunu bildiğini ifade eden Hemo, meteor taşını bulup satabilirse, parayla Suriye’ye döndüklerinde bir ev yapmak istediğini söyledi.

Bingöl’e dört gün önce gelen bir başka Suriyeli ise dört arkadaşıyla göktaşı aradıklarını ve bir taş bulduklarını söyledi. Ancak buldukları taşa 300 dolar önerdiklerini ama İstanbul’da daha yüksek fiyata satılabileceğini duyduklarını söyleyen Suriyeli mülteciler, diğer mülteciler gibi hayallerinin bir ev yapmak olduğunu aktardılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz