Görüş Bildir

Sürüş Teknikleri Eğitimi Verildi

Diyarbakır'da görev yapan ambulans şoförlerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Sürüş Teknikleri Eğitimi Verildi

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, kentte ambulans şoförü ve sağlık çalışanı olarak görev yapan personel, Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) aldı.

Dört gün süren eğitimde katılımcılara, sürüş hazırlıkları, ambulanslarda siren ve ışık kullanımı, trafik kazaları ve trafik kazalarında ambulans kullanımı, araç bakımı ve temizliği konusunda teorik ve pratik eğitim verildi.

Diyarbakır 112 Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mehmet Siraç Alaş,  acil sağlık hizmetlerinde çalışan personele eğitim verdiklerini söyledi.

Amaçlarının ambulans kullanan personelin uygun hızlarda nasıl manevra yapmaları gerektiği konusunda eğitim vermek olduğunu belirten Alaş, şunları kaydetti:

"Kavşaklardan geçiş ile uygun şekilde nasıl geri manevra yapmaları gerektiğinin eğitimini veriyoruz. Kurduğumuz parkurda, dubalarla duvar oluşturuyoruz. Parkurlarımızdaki dubalar sokak arasındaki duvarları temsil ediyor. Kursiyerlerimizin reflekslerini ölçmeye yönelik, ani bir şekilde karşılarına birşey çıktığı zaman manevra kabiliyetini geliştirmek için kurduğumuz parkurlar var. Kurduğumuz parkurlarda eğitmenlerimizin direktifinde eğitim veriyoruz. Elimizden geldiği kadar eğitimde gerçek alanmış hissi yaratmaya çalışıyoruz. Parkurlarımızda, eğitimde siren açıyoruz. Bu da adrenalini artırıyor."

Eğitim Koordinatörü Süleyman Yıldırım da ambulans şoförlerini ileri sürüş teknik eğitimi verdiklerini belirterek, "Eğitimin amacı, ileri sürüş tekniklerini geliştirmek, kabiliyet manevrasını geliştirmek, riskli alanlarda tepkime süresini kısaltmaktır." dedi.

İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Verildi

Araçla ilgili her türlü eğitimin verildiğini aktaran Yıldırım, "25 kişinin katıldığı eğitimi iki ambulansla yapıyoruz. Hız kurtaracı bir öğe değildir. En önemli şey temkinli olmaktır. İnsan hayatı bizim için her şeyden daha önemli. Mesleğimiz insan hayatı kurtarmaktır." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların trafikte ambulansalara yol vermesinin önemli olduğuna işaret eden Yıldırım, "Ana sorunlarımızdan biri vatandaşlarımızın ambulanslara yol vermemesidir. Hatta bazılarının ambulanslarla yarışmasından çok muzdaribiz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Lütfen ambulanslara yol verelim. Çünkü onlar hayat taşıyor." diye konuştu.

Dört yıldır ambulans şoförlüğü yaptığını söyleyen İbrahim Göçtürk de aldıkları eğitim sayesinde ambulans kullanırken, manevra kabiliyetlerini geliştirdiklerini, bunun herhangi bir tehlike karşısında tepki ve karar almada daha seri bir şekilde hareket etmelerine olanak sağladığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi