Görüş Bildir

Tek hücrede meçhul ölüm

Polis ve bekçilerin işkencesine maruz kalduğu öne sürülen ve hırsızlık suçundan tutukalanarak cezaevine konulan Murat E. tutulduğu tekli hücrede öldü. Ölüm nedeni bilinmiyor

Tek hücrede meçhul ölüm

Van’da polis ve bekçilerin gözaltına alırken işkence uyguladıkları öne sürülen ve hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine konulan Murat E. tutuklu bulunduğu cezaevinde, önceki gün şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Van’da 11 Ocak’ta Murat E. (35) adlı kişi, “hırsızlık” gerekçesiyle gözaltına aldı. İddialara göre gözaltında tutulurken polis ve bekçilerin işkencesine maruz kaldı. Murat E. 2 Nisan Polis Merkezi Amirliği’nde bir gün tutulduktan sonra adliyeye çıkarılarak tutuklandı. Van M Tipi Cezaevine götürülen E., burada tekli hücreye konuldu.

YAŞAMINI YİTİRDİ

13 Ocak günü sabah saatlerinde E., şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş bir vaziyette bulundu. Cezaevi yönetimi konuya dair uzun bir süre aileye ve avukata herhangi bir bilgi vermedi. Ailenin ısrarı sonucu cezaevi idaresi, E.’nin “uyuşturucudan, kendi intihar etti” şeklinde cevaplar verdiği belirtildi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ YOK

Aynı gün Van Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda E., için kesin ölüm nedeni belirtilmezken, “beyinde ödem oluştuğu” bilgisi yer aldı. Van Adli Tıp Kurumu, cenazenin İstanbul Adli Tıp’a götürmesini talep etti.  Otopsi işlemlerinin ardından cenaze aileye teslim edilen cenaze toprağa verildi.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI

Olayla ilgili E.’nin avukatı hastane ve cezaevi kamera kayıtların incelenmesini talep ederken, davaya gizlilik kararı getirildiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi