Görüş Bildir

TOKİ sakinleri yağış mağduru

Diyarbakır'da TOKİ sakinleri her sağanak yağmur sonrası büyük mağduriyet yaşıyor

TOKİ sakinleri yağış mağduru

Önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Diyarbakır'ın birçok noktasında hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Diyarbakır'da sağanak yağmur sonrası olumsuz yönde etkilenen bir başka nokta da Memur-Sen TOKİ alanı oldu.

Sağanak yağmur sonrası Memur-Sen TOKİ alanında 8 binanın kapıcı katı, site bahçesi, site içerisinde bulunan çocuk parkı ve kazan daireleri yağmur sularına gömüldü.

Her sağanak sonrası Memur-Sen TOKİ alanının bir gölete dönüştüğünü belirten site sakinleri, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Gün içerisinde yetkilileri birçok kez aradıklarını belirten site sakinleri, birden fazla arama yapmalarına rağmen olumlu bir netice alamadıklarını söyledi.

"MAALESEF BİZLERİ KALE ALAN YOK"

Yetkilileri birçok kez armalarına rağmen dikkate alınmadıklarını belirten Talaytepe Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Gül, "Bizler DİSK'yi arıyoruz gelen olmuyor. Büyükşehir Belediyesini arıyoruz aynı şekilde gelen yok. Maalesef bizleri kale alan yok. Şu an sadece Kayapınar Belediyesinden bir araç tahsis edilmiş. Bizler yetkililere çözüm önerisi olarak birkaç alternatif sunuyoruz ama kabul etmiyorlar. Örneğin; 'Yolu kazıp suyu tahliye edeceğiz' diyoruz, 'Olmaz!' diyorlar. 'Gelen suyu engellemek için yukarda set oluşturacağız' diyoruz, yine 'Olmaz!' diyorlar. Kabul etmedikleri gibi çözüm için herhangi bir adım da atmıyorlar. 8 tane kapıcı dairesi sular altında. Kazan daireleri kullanılamaz hale geldi. Elektrikler şu an yok. Yaşanılan bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"ŞU AN 8 DAİREMİZİN KAPICI KATI KOMPLE SU ALTINDA"

Diyarbakır Memur-Sen TOKİ Site Yönetim Müdürü İbrahim Bozkurt, "Şu an TOKİ sitemizde sizlerin de gördüğü gibi ciddi bir su baskını var. Sabah saat 12:00'dan beri DİSKİ'yi arıyoruz ilgilenen yok. Şu an 8 dairemizin kapıcı katı komple su altında. Kazan dairelerimiz batmış durumda. Yönetim binamız sular içinde. Yönetim binalarımızdaki bütün evraklar ıslanmış bir şekilde. Saat 15.30 olmasına rağmen DİSKİ'yi defalarca aramamıza rağmen hala gelen olmadı. DİSKİ'den bize verilen cevap şu: Diyarbakır ilinin her tarafı aynı durumda. Hem personel hem de araç yetiştiremiyoruz. Su tahliyesini maalesef şu an yapamıyoruz… Buradaki bütün insanlar mağdur durumdadır. Bu mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"APARTMANDA BİRİKEN SUDAN DOLAYI ÇOCUKLARIM MAHSUR KALMIŞ"

Binada mahsur kalan çocuklarını almaya gidemediğini belirten Celal Taş, "Ben site sakinlerindenim. Apartmanda biriken sudan dolayı çocuklarım mahsur kalmış. Onları almaya araba ile gittim; fakat yol ortasından geri dönmek zorunda kaldım. Çünkü arabamın içine hemen su doldu. Yaşadığımız bu soruna bir çözüm gerekiyor. Bu şekilde olmaz. Her kış bu rezilliği çekmek istemiyoruz. Elektrikler kesilmi, kazan dairelileri sular altında kalmış. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Bu mağduriyetimizin derhal giderilmesini istiyoruz." dedi.

"GEREKLİ YERLERE SÖYLEDİK. MAALESEF SOMUT BİR ÇÖZÜM ALAMADIK"

TOKİ içerisinde biriken suyun çözümüne yönelik yukarı alanın önüne set çekilmesi veya gelen suyun yönünü başka yere verilmesi gerektiğini belirten Mehmet İnci, aksi durumda site alanında suların her zaman birikeceğini söyledi. İnci, "Halimiz ortadadır. Yağmur sonrası biriken su neredeyse birinci kata kadar yükselecektir. Elektrik jeneratörleri kullanılamaz hale geldi. Evlerimize biriken sudan dolayı giremiyoruz. Yaşadığımız sıkıntıyı gerekli yerlere söyledik. Maalesef somut bir çözüm alamadık. Yaşadığımız sıkıntının giderilmesi için yukardan gelen suyun önünün kesilmesi veya yönünün başka tarafa verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi