Görüş Bildir

Toplanmayan çöpler vatandaşı mağdur ediyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında çöplerin toplanmaması vatandaşı mağdur ediyor.

Toplanmayan çöpler vatandaşı mağdur ediyor

Nusaybin ilçesinde yaşanan çukur olaylarında evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından konutlar inşa edilmişti. Yapımı tamamlanan konutlarda, çöplerin toplanmaması ve çevre düzenlemesinin yapılmaması vatandaşı mağdur ediyor.

Yapımı tamamlanan konutlarda yapılan park ve yeşil alanlarda, her iki ağaçtan birinin kuruduğu görülürken, parkların ise bakımsız ve çöp içinde olduğu görüldü.

Vatandaşlar, her gün belediye ve TOKİ yetkililerini aradıklarını, ancak yetkililerin kendilerini oyaladığını dile getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Mağduriyet yaşayan vatandaşlardan Abdülaziz Adıteke, "Yaklaşık bir aydır evime taşındım. Hiçbir eksikliğimiz giderilmedi. Çöplerimiz bir aydır toplanmıyor ve sokaklar temizlenmiyor. Sokaklarda çöp konteynırları olmadığından, çöpleri binaların önüne atmak zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman çöpleri kendimiz toplayıp traktörlerle atıyoruz. Yetkililerden biran önce bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz.’ dedi.

Nusaybin Belediyesi, TOKi Konutları hakkında açıklama yaptı.

Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“TOKİ konutlarına çevre, çöp vb. hizmetlerin götürülebilmesi için alanın Nusaybin Belediyesine teslim edilmesi gerekmektedir. Su ihtiyacının karşılanması içinse alan MARSU’ ya teslim edilmelidir. Ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Nusaybin Belediyesine veya MARSU’ ya herhangi bir teslim yapmamıştır. Vatandaşlar TOKİ konutlarına yerleştirilmiştir. Bu ailelerin su, çöp ve aydınlatma hizmetlerinin nasıl karşılandığı bilinmemektedir.

Tekrar vurgulamak isteriz ki, birçok sorunu içerisinde barındıran TOKİ inşaatları hali hazırda gerek belediyemiz gerekse de MARSU tarafından kabulü yapılmadığından belediye hizmetlerinden yararlandırılması mümkün bulunmamaktadır.” denildi.

Öte yandan TOKİ konutları için kura sırasını bekleyen hak sahipleri, işleyişin çok ağır olmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirerek, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yetkililerden yardım istediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi