Görüş Bildir

TRT 275 personel alım ilanı sonuçları!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 2011 yılından sonra ilk defa personel alımı startını 16 Ekim' de vermişti. TRT bünyesinde çalışmak üzere alınacak 275 kişilik kadro için tam 48 bin kişi başvurdu. TRT başvuru sonuçları yayınlandı mı? Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) başvuru sonuçları sorgula!

TRT 275 personel alım ilanı sonuçları!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 2011 yılından sonra ilk defa personel alımı startını 16 Ekim' de vermişti. TRT bünyesinde çalışmak üzere alınacak 275 kişilik kadro için tam 48 bin kişi başvurdu. TRT başvuru sonuçları yayınlandı mı? Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) başvuru sonuçları sorgula!

Yayınlanan ilan, sayıları her geçen yıl artan ve yılda 6 bin mezunu bulan İletişim Fakültesi mezunları için bir umut oldu. TRT, Kamera Asistanı, Stajyer Muhabir, Stajyer Spiker, Yapım ve Yayın Elemanı, Yardımcı Prodüktör pozisyonları için toplamda 275 kadro için ilana çıktı. İlan edilen kadronun 20 katının ise sınava çağırılacağı ilanda belirtildi.

Başvurular 16 Kasım itibari ile de sona erdi.Başvuru sayısının, 48 bine ulaştığı söyleniyor. 17 gün geçmesine rağmen, başvuru sonuçları hala açıklanmadı. ÖSYM milyonlarca öğrenciyi sınava alıp, bir hafta da sonuçları açıklayabiliyorken, TRT, 275 personel alacağı başvuruların, sonuçlarını henüz açıklayamadı.

TRT, 'nepotizm' ddikodularına son vermek için sonuçları bir an önce açıklamalıdır.

TRT Başvuru koşulları nelerdi?

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN:

KAMERA ASİSTANI GİRİŞ SINAVI İLANI

Kurumumuzun merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2014 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış (halen personel kanunlarına tabi olarak çalışıp da söz konusu sınava katılanlar dahil) olanlardan, Kamera Asistanı unvanlı (40) adet kadroya yazılı ve uygulamalı şekilde giriş sınavı yapılmak suretiyle personel alımı yapılacaktır.

I- ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,

3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

4. Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

5. 18 yaşını tamamlamış olmak,

6. Engelli personel istihdamına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere görevini devamlı yapmasına engel olabilecek zihinsel engeli bulunmamak,

7. 01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 35 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1980 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.),

8. Yurdun her yerinde görev yapmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

II- ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların sınava son başvuru tarihi itibarıyla Kamera Asistanı (1) kadro unvanı için herhangi bir lisans programından mezun olmaları, Kamera Asistanı (2) kadro unvanı için ise ekte yer alan lisans programlarının birinden mezun olmaları ve 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünde 50 ve üzeri puan almış olmaları şarttır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir