'Ülkücü' Japon

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Türk Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler Sempozyumu' ve daha sonraErmeni çeteleri tarafından katledilen 3 bin Türk'ün anısına yaptırılan Yanıkdere Şehitliği'nde sonuç bildirgesinin okunmasına katılan Japon Keisuke Wakizaka, elinde Türk Bayrağı ve yaptığı 'Bozkurt işareti' ile dikkat çekti.

'Ülkücü' Japon

Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki yüksek lisansın ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkileri konusunda doktora yaptığını belirten Keisuke Wakizaka, 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını söyledi. Kısa sürede Türk halkını çok sevdiğini ifade eden 26 yaşındaki Keisuke Wakizaka, okuduğu kitaplarla MHP'yi kendine yakın bulduğunu anlattı. Çok sayıda Türk dostu bulunduğunu anımsatan Wakizaka, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde MHP'nin oylarını yükselteceğine inandığını söyledi. Özellikle Ermeni meselesi hakkında gerçekleri haykırmada MHP'nin gücü olduğuna işaret eden Keisuke Wakizaka, şöyle dedi:
"Türkiye'ye gelmeden önce siyasi hareketlerle yakından ilgileniyordum. Buraya geldikten sonrada çok kitap okudum. Daha sonra kendime yakın gördüğüm için Milliyetçi Hareket Partisi'ne gittim. Sık sık partinin Ankara'daki genel merkezine gidiyorum. Okuduğum kitapları aileme gösterdim. Ailem de gayet iyi karşıladı. Japonya'da MHP'yi anlatıyorum. MHP de biz Japonlar gibi örf ve adetlerine çok bağlı. Seçimlerde oylarını yükselteceğine inanıyorum."
Sonuç bildirgesinin okunduğu Yanıkdere Şehitliği'nde bir eliyle Türk bayrağı taşıyan diğer eliyle'Bozkurt' işareti yaparak basın mensupları ve diğer katılımcılara poz veren Keisuke Wakizaka, halkın ilgi odağı oldu. Okunan İstiklal marşına eşlik eden Keisuke Wakizaka, törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA