USB Type-C Hızlı Şarj için tehlike arz etmiyor, Qualcomm'dan açıklama!

Artık, akıllı telefonlarda vazgeçilmez bir özellik haline gelen hızlı şarj teknolojiside geliştirilerek kullanıcıların uzun şarj sürelerinden kurtulması sağlanıyor. Geçtiğimiz günlerde hızlı şarj hakkında bir açıklama yapan Google mühendisi Benson Leung, USB-C kablosunun hızlı şarj için microUSB gibi uygun olmadığını ve kullanıcıların büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu iddia etmişti. Ancak ciddi bir tehlike olmadığı yönünde açıklamalar da var.

USB Type-C Hızlı Şarj için tehlike arz etmiyor, Qualcomm'dan açıklama!

Artık, akıllı telefonlarda vazgeçilmez bir özellik haline gelen hızlı şarj teknolojiside geliştirilerek kullanıcıların uzun şarj sürelerinden kurtulması sağlanıyor. Geçtiğimiz günlerde hızlı şarj hakkında bir açıklama yapan Google mühendisi Benson Leung, USB-C kablosunun hızlı şarj için microUSB gibi uygun olmadığını ve kullanıcıların büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu iddia etmişti.

Hızlı şarj konusunda yenilikler aranarak kullanıcıların şarj konusundaki sorunları giderilmek istenirken, bu konuda USB Type-C portu da seçenekler arasına alınmıştı. USB Type-C portu üzerinden hızlı bir şekilde şarj etmek mümkün olsa da bu konuda Google mühendisleri tarafından ciddi bir uyarı yapıldı.

USB TYPE-C PORTUNA GEÇİLDİ!       

USB Type-C portu kullanım konusunda pek çok telefon üreticisi destek vererek telefonlarında bu yeni teknolojiye yer verirken, bu durumun aslında kullanıcılar için de bir risk oluşturduğu görüldü. Google mühendisi Benson Leung tarafından yapılan açıklamada USB Type-C portunun hızlı şarj konusunda uygun olmadığı belirtildi. MicroUSB’ler hızlı şarjı her ne kadar desteklese de bu konuda USB Type-C portu ile birlikte kullanıcıları büyük bir tehlike bekliyor.

HIZLI ŞARJ TEKNOLOJİSİ

Hızlı şarj teknolojinin 9V ile 12V arasında çalışmasına rağmen USB Type-C portunun sadece 5V desteklemesi bu konuda yetersiz gelirken, bu standart dışı durumun cihazlar için de ciddi bir riski bulunuyor. Akıllı telefonlarda ciddi donanım sorunlarının yaşanabileceği açıklanırken bu konuda üreticilerin bir açıklama yapması gerektiği de ifade edildi. Konuyla ilgili özellikle dış basında ciddi tartışmalar yaşanırken, USB Type-C portunun geleceğine yönelik nasıl bir karar verilecek merak ediliyor.

Leung bu iddiasını, USB-C girişinde en yüksek 5V’a kadar voltajın desteklenmesi ve Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisi gibi hızlı şarj çözümlerinin 9V ile 12V arasında çalışmasına dayandırıyordu.

QUALCOMM'DAN RESMİ AÇIKLAMA!

İnternet ortamında hızlı yayılan iddialara cevabı, akıllı telefon üreticilerinin yerine doğrudan Qualcomm verdi.

Quick Charge teknolojisinin USB portlarından bağımsız bir şekilde çalıştığını belirten Qualcomm yetkilileri, USB-C portuna ve Quick Charge teknolojisine sahip olan akıllı telefonların hızlı şarj sırasında üreticiler tarafından sağlanan orjinal şarj aletleri ile kullanılması durumunda herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirtti.

Shift Delete

Kaynak: Diyarbakır Söz