Görüş Bildir

Uyuşturucuya rekor ceza

Van'da polisin teknik takiple ele geçirdiği 170 kilogram uyuşturucuyla ilgili davada sanıklara rekor düzeyde ceza kararı çıktı.

Uyuşturucuya rekor ceza

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün 2009 yılında başlattığı uyuşturucu operasyonunda teknik takibe takılan dönemin Amasra İlçe Emniyet Amiri Ekrem Eren E. ile Van Çocuk Şubesi Müdürü Kenan Ö.'nün de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu toplam 13 sanıklı davanın son duruşması yapıldı. 2010 yılında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 11. celsesinde, mahkeme heyeti sanıklara rekor düzeyde ceza verdi.

UYUŞTURUCU TACİRLERİ

Uyuşturucu kaçakçılarıyla telefon görüşmeleri teknik takibe takılan ve olaydan sonra bir süre tutuklu kalan dönemin Amasra Emniyet Amiri Ekrem Eren E., 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla kurulmuş suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında 'Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak' suçundan dava açılan eski Van Çocuk Şubesi Müdürü Kenan Ö.'nün ise beraatına karar verildi.

 

REKOR CEZA VERİLDİ

Kamuoyunda 'Turkuaz' davası olarak bilinen ve Van'ın Çatak ilçesinde 72, Erciş ilçesinde 66, Van merkezde de 32 kilo saf eroinin ele geçirildiği davanın sanıkları, her olay için ayrı ayrı cezaya çarptırıldı. Mahkeme heyeti, 'Suç işlemek için kurulmuş örgütün üyesi olmak' suçundan Emin A.'yı 2 yıl 6 ay, Mahmut A. ile Abdulselem Ö.'yü ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Van merkezi ile Çatak ve Erciş ilçelerinde ele geçirilen uyuşturucularla ilgili Emin A. 58, Mahmut A. ile Abdulselem Ö. ise 53 yıl 9'er ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Şerafettin E. 25 yıl, İdris I., Oktay K., Murat A. ve İlyas İ. 12 yıl 6'şar ay, Fatih A. ile Fuat C. ise 1 yıl 3'er ay hapisle cezalandırıldı.

Sanıklara temyiz yolunun açık olduğunu hatırlatan mahkeme heyeti, uyuşturucu madde taşımakta kullandıkları belirtilen 3 araç, çok miktarda Türk lirası, euro ve dolara da el konulmasını kararlaştırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi