Bu bir kezzaplı vahşet! Ayrılmak isteyen eşini öldürmedi süründürdü

Konya Ereğli' de yaşayan ve eşinden devamlı olarak şiddet gördüğü gerekçesi ile hakkında boşanma davası açan Zehra Elber; kocası tarafından öldürülmedi ancak hayatını karartacak bir biçimde kezazplı saldırısına uğradı. Zehra Elber; boşanmak istemeyen kocasının saldırısı akabinde naylonlara geçili olarak hayatını idame ettiriyor

Bu bir kezzaplı vahşet! Ayrılmak isteyen eşini öldürmedi süründürdü

Konya Ereğli' de yaşayan ve eşinden deevamlı olarak şiddet gördüğü gerekçesi ile hakkında boşanma davası açan Zehra Elber; kocası tarafından öldürülmedi ancak hayatını karartacak bir biçimde kezzplı saldırısına uğradı. Zehra Elber; boşanmak istemeyen kocasının saldırısı akabinde naylonlara geçili olarak hayatını idame ettiriyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde oturan 23 yaşındaki Zehra Elber, 6 yıl önce garson 28 yaşındaki Gökhan Elber ile kaçarak evlendi. Ankara’ya yerleşen Elber çiftinin bu evliliklerinden 2 oğulları oldu. Zehra Elber, işsiz kalan eşi Gökhan Elber’den iddiaya göre, sürekli şiddet görmeye başlayınca geçen mayıs ayında Ereğli İlçesi’nde ailesinin yanına yerleşti. Eşi de 2 çocuğu ile birlikte Ankara’daki evlerinde yaşamlarını sürdürmeye devam etti.

Plan yapmış

Zehra Elber, geçen mayıs ayında boşanma davası açtı. Bunu duyan eşi Gökhan Elber’in de 27 Mayıs günü eşi Zehra Elber’i telefonla arayarak, “Çocukları görmek istiyorsan. Bir internet salonuna git, internet aracılığıyla çocukları göstereyim. Hasretini gider” dediği öne sürüldü. Zehra Elber de, kardeşi Ezgi Oktay ile birlikte internet salonuna gitti. Ancak eşi tekrar telefonla arayıp, çocuklarının uyuduğunu ve başka zaman göstereceğini söyledi. Bunun üzerine Zehra Elber, kız kardeşiyle evlerine dönmek için yola çıktı. Evlerine yaklaşık 100 metre kala kendilerini takip eden eşi Gökhan Elber’in kezzaplı saldırısına uğradı. Boşanma davası açtığı için eşinin yüzüne ve vücuduna kezzap döken Gökhan Elber, ardından yere yatırıp tekmeledi. Ablasını kurtarmak isteyen Ezgi Oktay’ın da koluna kezzap döken saldırgan Gökhan Elber kaçtı. Zehra Elber, önce Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından Konya’ya, sonra da kapsamlı bir tedavi için Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Polis tarafından yakalanan Gökhan Elber tutuklandı ve hakkında 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Çiftin 2 çocuğu da olayın ardından babaları tutuklanınca anneleri Zehra Elber ile birlikte yaşamaya başladı.

Gözünü kaybetti

Zehra Elber, kezzaplı saldırı sonucu sol gözü görme yeteneğini yitirdi. Bunun üzerine yapılan ameliyatla Elber’e, protez göz takıldı. Yüzü ve vücudundaki yanıklar nedeniyle de 18 ameliyat geçirdi. Talihsiz kadının kezzaplı saldırıdan 3 ay önce kocası tarafından kulağının ısırıldığı ve oturdukları 2’nci kattaki evlerinden aşağı atıldığı öğrenildi. Vücudunun 9 yerinde kırık bulunan Zehra Elber’in günlerce hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Anne: Yaraları iltihaplandı

Anne Ümmü Gülsüm Oktay, kızının yüzündeki yara izi nedeniyle bir örtünün altında yaşamını sürdürdüğünü belirterek “Plastik ve Genel Cerrahi’de ameliyatlar olması gerekiyor. Ancak Ankara’da son yaşanan çifte bombalı terör saldırısının ardından hastanede yoğunluk olduğu için bizi geçici süre taburcu ettiler. Fakat evimiz küçük ve nüfusumuz kalabalık. O yüzden kızım evde enfeksiyon kaptı ve yaraları iltihaplandı. Şu an yaralarından dolayı yatağından kalkamaz hale geldi. Kızımın bundan sonra olacağı estetik ve diğer ameliyatlarının maliyetinin 200 bin liranın üzerinde olduğu belirtiliyor. Bizim bunu ödeyecek gücümüz yok. Biz devletimizden ve milletimizden destek bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz