Yozgat'a 112 Acil Çağrı Merkezi kuruluyor

Türkiye genelinde tüm çağrı merkezleri tek çatı altında toplamak amacıyla yürütülen '112 Acil Çağrı Merkezi Projesi'yle ilgili Yozgat’ta da hazırlık toplantısı yapıldı.

Yozgat'a 112 Acil Çağrı Merkezi kuruluyor

Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi için belirlenen yer tahsisi ve başka illerde uygulanmış örnek projeler incelendi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk başkanlığında yapılan toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Defterdarı Mustafa Işık ve bazı daire müdürleri katıldı.

Ankara’da konuyla ilgili yapılan toplantıya Yozgat’ı temsilen katılan uzmanın görsel sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi. Bilgilendirme brifingini dinleyen Vali Şentürk, 155–156–158–110–112–177 gibi acil yardım telefonlarının tek çatı altında toplandığı pilot uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Acil yardım numaralarının çok sayıda olmasından dolayı sıkıntılar yaşandığına değinen Vali Şentürk, ülke genelinde tek çatı altında toplanmaya başlayan ortak bir çağrı merkezi binası için Yozgat’ta da çalışma başlattıklarını söyledi.

Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde, Türkiye’de 'Tek Acil Çağrı Numarası' oluşturma çalışmalarına, 2003 yılında, Hollanda Hükümeti ile İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile MATRA projeleri kapsamında başlandığını hatırlatan Şentürk, "İlimizde acil yardım telefonlarını tek çatı altında toplamak amacıyla gerek yer tespit gerekse pilot illerde uygulanışı hakkında değerlendirmede bulunduk." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz