Görüş Bildir

İHL'lerde Kutlu Doğum

Bağlar İlçesinde bulunan İmam Hatip Okulları, "Kutlu Doğum" haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, etrinliğe katılarak, anlamlı mesajlar verdi.

İHL'lerde Kutlu Doğum

Bağlar Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası Etkinliği’ne İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra, İl Müftüsü Burhan İşleyen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Tekdemir ile Necdet Güler, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğünde, TOBB Ferdi Yiğit Fen ve Sosyal Bilimler İHL, Karacadağ Anadolu İHL, Fatih Anadolu İHL, Diyarbakır Kız Anadolu İHL, Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu, Bağcılar İmam Hatip Ortaokulu ve Bağlar İmam Hatip Ortaokulu’nun katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik, Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aslan Özdemir’in açış konuşmasıyla başladı.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, öğrencilere değerlerine sahip çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, Peygamber Efendimiz (SAV)’in rehberliğinde bir hayat yaşamaları konusunda önerilerde bulundu.

KUTLU DOĞUM

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise, “Bugün bu kürsüde imam hatipli bir İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizlere hitap etmekten de ayrıca gurur duyuyorum. Bugün Allah Resul’ünün kutlu doğumunu kutluyoruz. Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘İman etmedikçe Cennet’e giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız’ sünnetine sımsıkı sarıldığımızda ve birbirimizi sevdiğimizde bütün dünya insanlarının da ızdırabı sonlanacaktır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Avrupa’ya gittiğimde gördüm ki; onların işleri bizim dinimiz gibi, dinleri de bizim işlerimiz gibi’ diyor. Biz Müslümanlar Alla Resulü’nün sünnetinden ayrıldığımız için bu durumlara düştük. Allah Resulünün sünnetini yerine getiren bir gencin dağa çıkması, insan öldürmesi mümkün müdür? O yüzden diplomalı gençlerden çok iyi yetişmiş, ahlaklı, nitelikli, Allah Resulü’nün sünnetine sımsıkı sarılı gençlerin yetişmesi için çalışmalıyız. Bu vesile ile programda emeği geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program, İlahiler, mevlid-i şerif ve Arapça, Türkçe, Kürtçe, İngilizce hadislerin okunmasıyla devam etti.

Yoğun katılımın olduğu program, İlimizde gerçekleştirilen Kur’an Okuma ve Hafızlık Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi