Görüş Bildir

4 yıl sonra kar

4 yıl sonra kar yağışı, Diyarbakır'da yaşamı adeta dondurdu. Okullar dün tatil edilirken, trafikte aksamalar yaşandı, Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kar temizleme ekipleriyle çalıştı.

4 yıl sonra kar

Diyarbakır'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede kenti beyaza bürürken, 4 yılın ardından yağan kar vatandaşları sevindirirken, çok sayıda kişi de hazırsızlık yakalananmanın mağduriyetini yaşadı. Okullar dün tatil edilirken, kırsal kesimdeki bir çok yerleşim birimine ise ulaşım kesildi. Site konutlarında kalan vatandaşlar, kar keyfini kar topu oynarak yaşadı. Ulaşımda olası bir aksama yaşanmaması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalışmaları başlattı.

4 YIL SONRA KAR YAĞDI

Kar yağışının gece boyunca devam etmesi beklenirken, kar bazı yerlerde trafikte aksamalara neden oldu. Vatandaşlar ise, 4 yıl aradan sonra yağan karın keyfini çıkardı.  Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise bölgede havanın kar yağışlı, yer yer karla karışık yağmurlu olacağı tahmin edildiği, kuzey ve doğu kesimleri ile yükseklerinde kar yağışından dolayı çığ tehlikesi bulunduğu şeklinde uyarı yaptı.

TRAFİKTE AKSAMALAR

Hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğü kentte araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Bazı araçlar yolda kalırken, vatandaşların da kayıp düştüğü görüldü. Çok sayıda kent merkezinde maddi hasarlı kazalar yaşandı.

BELEDİYE EKİPLERİ AYAKTA

Ulaşımda olası bir aksama yaşanmaması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalışmaları başlattı. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, yoğun kar yağışına karşı 6 adet tuz ve kar küremeli araç, 2 küreme aracı ve 4 iş makinesiyle karla mücadele çalışmasını yürütüyor.

VALİ MÜCADELEYİ İZLEDİ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını takip ederek, yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi, evsiz ve barınma sorunu yaşayan vatandaşların belediye bünyesindeki misafirhanesine başvurarak konaklayabileceklerini duyurdu.

24 NOKTAYA MAMA BIRAKILDI

Kentte yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle farklı alanlarda çalışmalar aralıksız sürerken, Güzeloğlu'nun talimatıyla sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarında aç kalmamaları için merkez Yenişehir, Kayapınar, Bağlar ile Sur ilçelerinde 24 farklı noktaya mama bırakıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Buarada, etkili olan kar yağışı nedeni ile kent genelinde okullar bir günlüğüne tatil edildi.  Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ışığında kent genelinde devam edecek kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle buzlanma ve don tehlikesine karşı, 13 Şubat Perşembe günü, Diyarbakır genelinde eğitim veren okullarda eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bir gün süre ile idari izinli sayıldığı ifade edildi.

KAR KEYFİNİ YAŞADILAR

Diyarbakır’da uzun bir aradan sonra yağan şiddetli kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dün akşamdan itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeni ile kent genelinde okullar tatil edildi. Kar tatilini fırsat bilen başta çocuklar kendilerini dışarı atarak karın keyfini doyasıya çıkardı. Aysel Kaya, kendilerini sokağa attıklarını söyledi. Kaya, "Bu kar keyfini yaşamak istedik. Okullun tatil olmasıyla çocuklarımla karın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Çocuklar geceden beri hiç uyumadılar. Sürekli pencereden bakıyorlar. En azında karın nasıl bir şey olduğunu görmeye çalışıyor çocuklar. Çünkü 9 yaşındalar, biz 10 yıldır buradayız, çocuklar kar görmedi. Onun için çok güzel bir şey. Sabahtandır beni dürtüklüyorlar, ‘hadi anne çıkalım hadi anne çıkalım’ Ben de evi toparlayıp öyle çıkalım dedim. Çünkü buradan ıslanıp eve gideceğiz. İyi veya kötü en azında keyfimizi yapalım dedik" dedi.

Çocuklardan Muhammet Emin Kaya ise karın çok eğlenceli olduğunu, çok soğuk olduğunu ve annesiyle birlikte kar oynamayı çok sevdiğini söyledi.  Kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte parkta oynayan Meryem Purkız ise kar topu oynadıklarını belirtti. Purkız, “Biz burada kar topu oynuyoruz, çok eğleniyoruz. Okullarda tatil oldu, çok güzel eğleniyoruz. Ben kuzenimle, arkadaşlarımla ve kardeşimle geldim. Karın tadını çıkartıyoruz, çok mutluyuz” diye konuştu.

YABAN HAYVANLARI İÇİN YEM

Ergani Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kenan Taş, Gençlik Merkezindeki gençlerle Yelek köyü kırsalına yem bıraktı. Taş, gönüllü gençlerin katılımıyla yabani hayvanların aç kalmaması için kış aylarında faaliyetler yürüttüklerini belirterek, "Gençlerimizin sosyal, kültürel ve insani değerlere katkıda bulunması için faaliyetler yapıyoruz. Bu kapsamda da yine doğada bulunan yabani hayvanların beslenmesi için doğaya yiyecek bıraktık. Bu tür projelerin devam etmesi için bizlere destek olan gönüllü gençlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi