40'ıncı günde!

54 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 40'ıncı gününe girdi. Bingöllü Muhittin Avunan, "Devletimize diyoruz ki 'Biz sizin yanınızdayız'. İnşallah devletimiz, terör örgütünün kökünü kazıyacaktır" dedi.

40'ıncı günde!

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 54 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 40'ıncı gününe girdi. PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını belirttiği yeğeni Emrah Avunan (24) için 13 Eylül'de oturma eylemine başlayan Bingöllü Muhittin Avunan, 'Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediklerini söyleyerek, "Devletimize diyoruz ki 'Biz sizin yanınızdayız'. İnşallah devletimiz, terör örgütünün kökünü kazıyacaktır" dedi.

HDP'nin Yenişehir ilçesindeki İl Başkanlığ binası önünde, 3 Eylül'den itibaren oturma eylemi başlatan 54 ailenin kararlı direnişi 40'ıncı gününe girerken, aileleri "evlatlarımızı istiyoruz" çığlıklarını atmaya devam ediyorlar.

'HAREKATI DESTEKLİYORUZ'

Vatani görevi için usta birliğine giderken, yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını belirttiği yeğeni Emrah Avunan (24) için 13 Eylül'de oturma eylemine başlayan Bingöllü Muhittin Avunan, anne- babalar olarak 'Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediklerini söyledi. Avunan, "Biz anne ve babalar, evlatlarımızın sağ ve selametini istiyoruz. Bütün dünya bilsin ki devletimiz, şu an bir devletle çatışmıyor, karşısında bir terör örgütü var. Dünya biliyor; PKK var YPG var, biz sonuna kadar devletimizin yanındayız. Biz 'Artık yeter' diyoruz. Devletimiz PKK'yı, YPG'yi, hepsini temizlesin. Bu anne- babalar ne zamana kadar gözyaşı dökecekler? Bu operasyonu destekliyoruz ve devletimize diyoruz ki 'Biz sizin yanınızdayız'. İnşallah devletimiz, terör örgütünün kökünü kazıyacaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz