Görüş Bildir

7 yıl sonra karar!

7 yıldır görülen 154 sanıklı “KCK Ana Dava”da 111 kişiye ceza yağdı. Mahkeme 16 kişiye 21’er yıl, 95 kişiye 1 yıl 2 aydan 18 yıla kadar hapis verdi. 43 sanık ise beraat etti.

7 yıl sonra karar!

Kamuoyunda "ana KCK" olarak bilinen, 9 Haziran 2010 tarihli iddianame ile davası açılan, yargılaması 18 Ekim 2010 tarihinden itibaren Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden dosya karara bağlandı. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ve eski milletvekili Dicle'nin de yer aldığı 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası verildi.

Kamuoyunda "Ana KCK" olarak bilinen, 9 Haziran 2010 tarihli iddianame ile davası açılan, yargılaması 18 Ekim 2010 tarihinden itibaren Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden dosya karara bağlandı.

111'İNE CEZA YAĞDI

Yaklaşık 7 yıl süren ve 850 klasörden oluşan ana KCK dosyası kapsamında yargılanan 191 sanıktan 8'i HDP'li milletvekili 37'sinin dosyası daha önce ayrıldı.

SANIKLARA CEZA

Yargılaması süren 154 sanıkla ilgili mahkeme dün karar verdi. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, eski Van Milletvekili Kemal Aktaş, Bayram Altun, Mehmet Taş, Serdar Kızılkaya, Hüseyin Yılmaz, Salih Akdoğan, Turan Genç, Çimen Işık, Zühre Bozacı, Mehmet Selim ve Bayram Altun, Herdem Kızılkaya, Lütfü Dağ, Ahmet Birsin’e “örgüt yöneticisi olmak” iddiasından 21’er yıl hapis cezası, Ercan Akyol'a ise 18 yıl ceza verildi.

43 KİŞİ BERAAT ETTİ

Görevden uzaklaştırılan tutuklu Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fırat Anlı 6 yıl 3 ay, eski milletvekili Demir Çelik 6 yıl 3 ay, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'ye 9 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme kararında 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası verirken, 43 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

  YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI!

KCK ana davasının dışında bir başka davada yargılanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yargılanmasına Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Kamuran Yüksek katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşma başında dosyanın esasına ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Yüksek'in cezalandırılmasını istedi.

YÜKSEK CEZA ALDI

Daha sonra söz alan Kamuran Yüksek'in avukatı Mesut Beştaş, müvekkili ile ilgili eksik soruşturma yapıldığını belirterek, "Yargılamanın genişletilmesi talebini yineliyoruz. Taleplerimizin reddedilmesi, savunma hakkımızın kısıtlanması anlamına gelir. Savcılık mütalaası tarafımıza tebliğ edilmemiştir" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Kamuran Yüksek'in 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmasına da hükmetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi