7’den 70’e herkesin sanat merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre merkezi sanat faaliyetlerinin merkezi oldu. Merkezde bin 150 kişiye kurs verildi, binlerce kişi etkinliklerden faydalandı.

7’den 70’e herkesin sanat merkezi

Diyarbakır Büyükşehir bünyesinde bulunan Kültür ve Kongre Merkezi 7’den 70’e herkesin tiyatrodan resme, flütten piyanoya sanat eğitimi aldığı bir merkez oldu. Tüm olanakların ücretsiz verildiği merkezde, engelli bireylerin de sanat eğitimi almaları için servis hizmeti veriliyor.

SANAT ETKİNLİĞİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kültür ve Kongre Merkezi sanat faaliyetlerinin merkezi oldu. Geçtiğimiz yıldan bu yana önemli sanat aktivitelerine imza atılan merkezde tiyatro, sinema, çocuk konservatuarı ve görsel sanatlar başlıkları altında 24 farklı branşta sanat eğitimleri veriliyor. Merkez bünyesinde açılan ve tamamı ücretsiz olan kurslardan 7’den 70’e herkes faydalanabiliyor.

KİMLER FAYDALANDI?

2017 yılı ocak ayından itibaren bin 150 kişinin faydalandığı kursları bitirenler Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle sertifika sahibi de olabiliyor. Ayrıca merkez bünyesinde tiyatro ve sinema kurslarının yanı sıra tiyatro öğrencileri tarafından oynanan oyunlar ve sinema gösterimleri de ücretsiz olarak yapılıyor. Bugüne kadar 28 bin 100’ü çocuk olmak üzere 39 bin 374 kişi sinema gösterimlerinden 4 bin 200 kişi ise tiyatro gösterimlerinden faydalandı. Merkezin bu yılki hedefi ise 100 bin kişiyi tiyatro ve sinemayla buluşturmak. Kurslara katılanlar ise yeni uygulamadan memnun olduklarını ve maddi sıkıntılardan dolayı kurslara gidemeyenler için merkezin bir fırsat olduğunun belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz