Adalet Arıyor!

7 Ekim 2014 tarihinde tarlasının başında vurularak öldürülen Farız Yılmaz’ın ağabeyi Nimet Yılmaz, faili meçhullerin belli olduğunu ve ortada gezdiğini, savcılığın harekete geçmesini istedi.

Adalet Arıyor!
Muş’un Malazgirt ilçesinde tarlasının başında vurularak öldürülen Farız Yılmaz'ın(30) faili meçhul olayı halen aydınlanmadı. 7 Ekim 2014 tarihinde sabah erken saatlerinde tarlasını sürmeye giden Farız Yılmaz(30) silahla vurularak öldürülmüştü. Jandarmanın olay yeri incelemesi yapmasından sonra Yılmaz ailesinin ifadeleri alınmıştı. Jandarmanın gerekli tüm çalışmaları yaptığını ve olayın failleri ile ilgili gerekli tüm ifadeleri verdiklerini belirten Farız Yılmaz’ın ağabeyi Nimet Yılmaz, olayın üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen savcılığın harekete geçmemesine tepki gösterdi.

4 AY ÖNCE ÖLDÜRÜLEN KARDEŞİ İÇİN Kardeşinin öldürülmesine annesinin dayanamadığını ve olaydan 40 gün sonra hayatını kaybettiğini ifade eden Nimet Yılmaz, kardeşinin eşi ve 2 çocuğu ile birlikte tüm ailelerinin perişan olup dağıldığını söyledi. Kendisinin de ölümle tehdit edildiğini, sadece adaletin yerini bulmasını ve kan davası peşinde olmadığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: "7 Ekim 2014 tarihinde Farız Yılmaz kardeşimin tarla başında vurulduğunu duyduk. Failler ve şüpheliler belidir. Her şeyi söyledik, Jandarmaya bildirdik ve ifadelerimizi aldı. Failler belli ve ortada geziyor. Üç, dört aydır savcılık neden harekete geçmiyor. Bunun sebebi nedir niye bize bir açıklama yapılmıyor. Katiller çarşının ortasında geziyor, üstelik tehditler gönderiyorlar, beni de vuracağını birkaç şahs da söylemiş. ‘Ben birkaç kişiyi daha öldüreceğim, sonra gideceğim. Ya yurt dışına kaçacağım ya da teslim olup abisini de öldüreceğim’ diye. Savcılık neden harekete geçmiyor. Bizzat bunları da savcıya söyledim. Millet korkuyor, faili herkes tanıdığı için herkes korkuyor, aşirette korkuyor ama bir şey yapamıyorlar."

'HER ŞEY ORTADA OLDUĞU İÇİN ADALETE SIĞINMIŞIZ' Hayatta olan iki kardeşinden birinin öğretmen olduğunu ve birinin de üniversite okuduğunu kaydeden Yılmaz, "Her şey ortada olduğu için adalete sığınmışız, nereye gidelim peki, başka bir ülkemiz yok. Adalet istiyoruz, sadece suçluların yakalanıp cezaevine konulmasını istiyorum. Kan davasının peşinde değilim, kimseyi öldürme peşinde değilim. Hayatımızı karartmak istemiyorum, zaten yeterince ailemiz ortadan kalktı ve dağıldı. Benim batıda iki kardeşim öğretmendir, diğeri de üniversite okuyor ve onlar için de olsa elimizi kana bulaştırmak istemiyoruz, adalet istiyoruz. Faili meçhullerin yakalanıp cezaevine konulmasını istiyoruz, başka bir şey demiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz