Görüş Bildir

Afyon'da gerginlik devam ediyor

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde dün başlayan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı olaylar bugün de devam etti. Akşam saatlerinde bir araya gelen yaklaşık bin kişilik grup, Doğu kökenli vatandaşların evlerine yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı.

Afyon'da gerginlik devam ediyor

Sultandağı ilçesinde dün yaşanan olaylarda, tartışmaya başlayan gençlerin kavgasına aile fertleri de katılınca 4 kişi yaralanmış ve yaralılardan Orhan Şahin (20) isimli genç hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Olayların ardından A.K, D.G, Ö.Ş, S.K, K.Ç, E.K, H.G ile M.K, İ.K ve F.Ş. isimli 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Dün yaşanan olayların ardından bugün akşam saatlerinde ilçe meydanında bir araya gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, Doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Yeni Mahalle’ye yürümek istedi. Yürüyüşe geçen grubun barikat kurarak önünü kesen çevik kuvvet ekipleri, kalabalıktan dağılmalarını istedi. Grupla polis arasında başlayan pazarlıklar tartışmaya dönüşünce, kalabalığa gaz bombası ve biber gazı ile müdahale edildi.

Müdahale sonrası grup dağıldı. Bir süre sonra aynı noktada yeniden bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. İstiklal Marşı’nın ardından polisle bir süre daha yürümek konusunda pazarlık yapan grup üyeleri sonunda ikna edildi ve kalabalık bu defa olaysız bir şekilde dağıldı.

Emniyet güçleri, Afyonkarahisar merkez ve çevre ilçelerden gelen takviye polis ve jandarma ekipleri ile ilçe meydanında önlemler aldı.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi