Aksaray'lı öğrenciler: Sur'da operasyonlara katılan polsilere minnettarız

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlara katılan polis ve askerlere İstanbul, Eskişehir, Aksaray'daki ilkokullarda öğrenim gören çocuklar binlerce mektup yolladı. Asker ve polis ağabeylerine minnettar olduklarını belirten çocuklar, barışın sağlanması şehit haberlerini almak istemediklerini dile getirdi.

Aksaray'lı öğrenciler: Sur'da operasyonlara katılan polsilere minnettarız

Sur İlçesi'nde PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve etkisiz hale getirilmesi için getirilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede operasyonlara katılan asker ve polislere Türkiye'nin farklı illerindeki çocuklardan mektuplar gönderildi. İstanbul, Eskişehir, Aksaray'da öğrenim gören farklı okullardaki 1'nci ve 5'nci sınıf öğrencileri duygularını dile getiren yaklaşık bin mektubun içerisine çocuklar şiir yazdı, resimler çizdi. Çizdikleri resimlerin bazılarında asker ve polis sureti çizerek fotoğraflarını yapıştıran çocukların, çoğunluğu barış gelmesini şehit haberlerini artık almak istemedikleri mesajı yolladı. Güvenlik güçlerinin yeni yılında kutlayan çocuklar hazırladıkları çikolatalar üzerine güvenlik güçlerinin fotoğraflarınıda koydu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen mektup, resim ve şiirler Sur İlçesinde görev yapan güvenlik kuvvetlerine ulaştırılacak. Çocukların yolladığı mektupların bazıları şöyle:
"Ben Dilara bizim için yaptığınız tüm fedakarlıklar için size minnettarız nereden anlayacaksınız diye düşünmeyin sakın. Yaşımız fazla değil belki ama vatanımız milletimiz için ne kadar büyük sıkıntılara girdiğinizde empati kurarak anlayabiliyoruz biz burada sıcak sınıfımızda ders İşlerken yatağımızda mutlu, mutlu uyurken rahat edebiliyorsak sizin gibi abilerimize, cesaretli askerlerimize borçluyuz tek istediğimiz hem bu vatan hem dünya için barışın sağlanması daha fazla şehit haberi almamamız her şey bir yana umarız ki yeni yıl tüm insanlık için daha barışçıl bir dünya adımı olur buradan size sağlayabileceğiniz tek yardım dualarımız ve mektuplarınızı olsa da bunları yaparken sizi tanımıyor olsak ta kocaman bir sevgili hepinizi alıyor kucak dolusu teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz bu vatan sizlere minnettar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler