Görüş Bildir

Atanamayan öğretmenler açıklama yaptı

Diyarbakır'da atanamayan öğretmenlerden oluşan bir grup basın açıklaması yaparak, bir an önce atamalarının yapılmasını istedi.

Atanamayan öğretmenler açıklama yaptı

Dağkapı meydanında bir araya gelen çok sayıda öğretmen adayı atanamadıkları için ellerindeki dövizlerle protesto yaptılar. Öğretmen adayları açtıkları "eğitim gönül işidir hesap değil, 18 bin sınıf öğretmeni öldü, Hayaldi gerçek oldu, 18 bin 370 öğretmen 324 kadroya girmek için yarıştı" pankartları eşliğinde "Devletin hesabı bize mi kaldı" şeklinde slogan attılar.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Daha sonra toplanan öğretmen adayları adına açıklama yapan Rahime Ölmez, 4+4+4 sistemi ile hayatlarının bir günde değiştiğini belirterek, "Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecektir. Bu kadar mağdur olacağımızı size aksettirmediler. Israr ile mağdur olmayacağımız söylendi. Klavuz açıklanınca mağdur olan sadece 18 bin 370 kişi değil hepimizin annesi, babası ve kardeşi de mağdur oldu. Kadrolu olanlarımızın çoğu eşinden çocuğundan ayrı kaldı.

HAKSIZLIK SON BULSUN

Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık olduğunu biliyoruz ancak haksızlığa ve gelecek kuşakları da etkileyecek yanlışlıklara dur dememiz gerektiğini de biliyoruz. Daha geç olmadan durdurun bu haksızlığı. Toplumun bu kadar geniş kesimi ile karşı karşıya gelmemelisiniz sayın bakan. Yanlış politikalarınızdan dönmelisiniz" dedi.

Rahime Ölmez, ataması yapılmayan sınıf öğretmenler olarak haklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını ve sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi