Görüş Bildir

Aziz Yıldırım için tahliye talebi

Aziz Yıldırım'ın avukatları tahliye talebinde bulundu.

Aziz Yıldırım için tahliye talebi

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin görülen davada Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık'ın tahliyesini istedi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık'ın, suç vasfının değişmesi ve tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliyeleri yönünde karar verilmesini talep etti.

Savcı Ermertcan, aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 20 sanığın tahliye taleplerinin ise kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle reddedilmesi yönünde görüş bildirdi.

Sanıkların yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebinin reddedilmesini isteyen savcı Ermertcan, seyir yasağının kaldırılması talebini ise mahkemenin takdirine bıraktı.

Savcı Ufuk Ermetcan, 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve karara bağlanan ''Kelebek Operasyonu'' davasının dosyasının mahkemeye gönderilmesini istedi.

Savcının görüşünü açıklamasının ardından duruşmaya ara verildi., ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin açılan davada tutuklu yargılanan 23 sanığın savunmasının alınması tamamlandı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Talat Emre Koçak, 5 suçtan yargılandığını belirterek, ''Ortada bir suç örgütü olduğunu düşünmüyorum. İştirak ettiğim örgütten hiç kimseyi de tanımıyorum'' dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Koçak, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Haldun Şenman ise sınavların şartları ve kimler tarafından yapılacağının TFF yönetim kurulu tarafından belirlendiğini söyledi. 2009 yılındaki ilk sınavı futbol geliştirme merkezinin, sonraki iki sınavı ise hukuk kurulunun yaptığını söyleyen Şenman, savunmasını şöyle sürdürdü:

''Menajerlik sınavıyla ilgili yetki benim departmanımda değildir. Yunus Egemenoğlu'nun talimatıyla yetki hukuk kuruluna devredildi. Sınavdaki fiili görevim gözetmenliktir. Gözetmenlik yaptığım bir sınava girmem ve çıkar sağlamam mümkün değildir. Sorular bize hiç gelmedi. Yönetim Kurulu üyeleri bile alamaz o soruları. Madem çalındı bu sorular, hırsızlık suçu iddianamede nerede? Bizim asıl işimiz, profesyonel futbolcu ve temsilcilerinin özlük işleri ve sözleşmeleriyle ilgili arşiv tutmaktır. Benim odamda bulunan sınav evrakları 2001 yılına aittir. O arşive de herkes girebilir. Evraklar TFF'de olması gerektiği yerde bulunmuştur.''

Şenman'ın savunmasıyla, davada tutuklu olarak yargılanan 23 sanığın tamamının savunması tamamlandı.

Duruşma, sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

AA

,

Aziz Yıldırım'ın avukatları tahliye talebinde bulundu.

Öte yandan savcı Şekip Mosturoğlu, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice'nin tahliyesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi