Bakanın iş teklifini reddetti

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde dün MODEF EXPO fuarının açılışını yaptıktan sonra stantları gezen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İngilizce ve Arapça bilen müşteri temsilcisi Meltem Sert’e iş teklifinde bulundu. Teklifi reddeden Meltem Sert, “Ben vefalı bir insanım, şu anki patronumu bırakıp bu teklife evet diyemem” dedi.

Bakanın iş teklifini reddetti
  
İnegöl’de dün açılışı yapılan MODEF EXPO Fuarı’nda stantları dolaşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile firma görevlisi Meltem Sert arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bakan Müezzinoğlu, stant ziyareti sırasında, sağlık kurumları işletmeciliği mezunu olan İngilizce ve Arapça bildiğini söyleyen Sert’e, “Gel bizim bakanlıkta görev verelim sana” diyerek iş teklifinde bulundu.
Teklifi düşünmeden reddeden Meltem Sert, “Ben vefalı bir insanım, şu anki patronumu bırakıp bu teklife evet diyemem” diye cevap verdi. Bakan Müezzinoğlu´nun ise “Devlete olan vefa her şeyden önce gelir” dedi.
Bakanın gitmesinin ardından ise basın mensuplarının “Neden iş teklifini reddettiniz” sorusuna Meltem Sert, “Ayaküstü söylenen laflara inanmadığım için teklifi reddetmiştim. Gerçekten iş teklifi olursa ciddi bir şekilde konuşulur. Arapça ve İngilizce biliyorum. Tabi bunun yanı sıra atanamadığımı da söyledim. Fakat ona cevap vermedi. Ben köyde büyüdüm. Ailem bin bir güçlükle beni üniversiteye gönderdi. Üniversiteyi bitireyim kendi bölümümle ilgili bir yere yerleşeyim istedim. 4 sene okudum ama kendi bölümümle ilgili hiçbir yere giremedim. Sağlık kurumları işletmeciliği okudum. Neden çünkü ataması yok. Tek bir kişi bile almıyorlar. Ben de iki dil bildiğim için dış ticaret yapabiliyorum. Benle birlikte okuyan arkadaşlarımın tamamı şu anda açıkta. Atama istedik. Geçiştirdi gibi ” diye konuştu.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz