Görüş Bildir

"Batman'ı iyi tanıtmak hepimizin ortak görevidir"

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, bir ilin tanıtımında algı ve imajın çok önemli olduğunu, bugüne kadar kötü bir imaj ile tanıtılan Batman'ı daha iyi tanıtmanın herkesin ortak görevi olduğunu söyledi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan "43'üncü Turizm Haftası" etkinliklerine start verdi.

43'üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Merkezi konferans salonunda bir program düzenlendi.

Programa; İl Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, bazı kamu kurum müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, burada Turizm Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, hafta boyunca yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Batman halkının turizm konusunda bilinçlenmesini sağlamanın hedeflerinin arasında olduğunu belirten Aslanlı, birçok medeniyete başkentlik yapmış Hasankeyf'in ulusal ve uluslararası nezdinde tanıtımının yanı sıra; merkez ve diğer beş ilçenin de sahip oldukları tarihi ve doğal güzelliklerini farklı çalışmalarla tanıtmaya kararlı olduklarını kaydetti.

BATMANIN TARİHİ KÜLTÜREL DEĞERLERİ

Batman'da bulunan tarihi yapılarda yapacakları restorasyon çalışmalarıyla ilgili de konuşan Aslanlı, "Kültür envanterine sahip olan ilimizin turizmi daha da gelişecektir. Özellikle önümüzdeki aylarda açılışını planladığımız Hasankeyf Müzemiz ilgi çekeceği kuşkusuzdur. Turizm alanında yapılacak olan yatırımlar hem yatırımcı için hem de ilimiz için verimli yatırımlar olacaktır. İl Halk Kütüphanesi Binası, Hasankeyf Kütüphane Binası, tarihi Mor Kuryakos Manastırı, Perpira Köprüsü, Gercüş Hükümet Konağı, Hazo Kalesi, El Cezeri Bilim Merkez ve Hasankeyf Müzesi bizim yapacağımız yatırımlarımızdır. Erzen Kenti Balıklı Göl, Kozluk İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camii, Batman Kültür Atölyesi, Gezici Müze, Kütüphane, Tiyatro ve Sinema Projesi ise planlanan projelerimizdir." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Aslanlı şunları söyledi: "Turizm için zaman zaman tarihi yapılar ve doğal güzellikler yeterli gelmemektedir. Algı ve imaj da çok önemlidir. Bugüne kadar kötü bir imaj ile tanıtılan birtakım olayların merkezi olarak lanse edilen ve bu şekilde medya da yer alan ilimizin bu imajının düzeltilmesi için hep birlikte ilgi göstermemiz Batmanlığımızın ifadesi olacaktır. Bu kenti daha iyi tanıtmak hepimizin ortak görevidir."

Yapılan konuşmanın ardından kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Mekan Çeviren tarafından hediye takdim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi