Görüş Bildir

Bıçak ustalarından bileme işleminin son günlere bırakılmaması tavsiyesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban kesecek vatandaşlar, körelen bıçaklarını biletmek için bıçakçılara gitmeye başlarken, Diyarbakırlı bıçak ustaları, bileme işinin son 3 güne bırakılmaması uyarısında bulundular.

Bıçak ustalarından bileme işleminin son günlere bırakılmaması tavsiyesi

Diyarbakır’da bazı vatandaşlar kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları ise eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Eski bıçaklarını bilemek için bıçakçıların yolunu tutan vatandaşlar, getirdikleri bıçaklarını bileme makinesiyle keskinleştiriliyor.

Bu yıl pandemiden dolayı bıçak bilemenin geçen yıla göre daha durgun geçtiğini belirten bıçak bileme ustası Yusuf Taylan, bıçak bileme yoğunluğunun son günlerde artacağını belirtti.

Pandemiden dolayı dükkanlarının 4 aydır kapalı olduğunu belirten Taylan,"Coronavirus (Covid-19)'dan dolayı 4 aydır kapalıydık. Geçen yıl işlerimiz çok iyiydi ama bu yıl virüsten dolayı geçen yıla göre çok iş yapamıyoruz. Biz para kazanmak için Kurban Bayramı'nı 4 gözle bekliyorduk ama bu yıl müşteri yok. Biz umudumuzu kaybetmiyoruz. Son günlerde işlerin olmasını, vatandaşların gelmesini bekliyoruz." dedi.

"BU YIL BİLEME İŞLEMLERİ GEÇEN YILA GÖRE ÇOK AZALDI"

Geçen yıla göre işlerinin azaldığını söyleyen Taylan, "Normal kesici aletleri vatandaşlar gelip alıyor ama bileme konusunda işlerimiz iyi gitmiyor. Yine geçen yıl biz bilemede çok yoğun çalışıyorduk. Ama bu yıl bayram yaklaşmasına rağmen bilemeye evlerden gelen hep vatandaşlardır. Normalde geçen yıla göre bizim şu an yoğun mesai yapmamız gerekiyordu ama bu yıl yoğunluk son günlerde olacak gibi görünüyor. Pandemiden dolayı çoğu kişi işsiz kaldığı veya işten çıkarıldığı için bu yıl kurban kesilemeyecek gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

"BIÇAKLAR BİLEME İŞLEMLERİ SON GÜNE BIRAKILMAMALI"

Bıçaklarını bileyeceklere tavsiyelerde bulunan Taylan," Eğer kurban kesmeyi düşünenler varsa bıçaklarını bilemeyi son günlere bırakmasınlar. Çünkü yoğunluktan dolayı mağdur olabilirler. Biz sürekli bunları söylememize rağmen vatandaşların çoğu son güne bırakıyor. Biz 4 yıldır bıçak ve satırları bilerken zam yapmamışız. Ama bıçak ve satır satışında ister istemez zam geliyor ve fiyatları değişiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi