Görüş Bildir

Buldan ve Temelli: 31 Mart tek adam rejimine karşı 'Êdi Bese' haykırışıdır

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, seçim sonuçlarına ilişkin paylaştıkları yazılı mesajda, partilerinin "tarihsel bir rol üstlendiğine" vurgulandı.

Buldan ve Temelli: 31 Mart tek adam rejimine karşı 'Êdi Bese' haykırışıdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Mahalli ve İdari Yerel Seçim sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamalarında HDP'nin yerel seçimlerde önemli bir başarıya imza attığı belirtilerek, elde edilen bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Buldan ve Temelli, yeni bir sayfanın açıldığına işaret etti.

HDP Eş Genel Başkanlarının açıklaması şöyle:

“31 Mart Yerel Seçimlerini geride bıraktık. Partimize dönük baskıların had safhada olduğu, yöneticilerimizin, üyelerimizin, partimize gönül vermiş insanlarımızın gözaltına alınıp tutuklandığı ve medya ambargosunun tarihte görülmediği kadar üst seviyeye ulaştığı ortamda, partimiz bir başarıya imza atmıştır.

YENİ BİR SAYFAYI BİRLİKTE AÇTIK

Bir taraftan kayyım politikalarına karşı halkın iradesi ortaya çıkarılırken, diğer taraftan ise AKP-MHP ittifakına kaybettirilerek başarılı bir sonuç elde edilmiştir. Şu çok açık ki, yeni bir sayfayı hep birlikte açtık. Bu çerçevede AKP-MHP iktidarının saldırılarına rağmen geri adım atmayan; halkın iradesine, partimize ve batıda uyguladığımız seçim stratejisine sahip çıkan herkese yürekten ve güçlü bir teşekkürü borç biliyoruz. Bu çalışmalarda halkımız başta olmak üzere milletvekillerimize, parti yönetici ve üyelerimizden danışmanlarımıza, belediye eş başkan adaylarımızdan belediye meclis ve il meclis üyesi adaylarımıza kadar herkesin büyük bir emeği, fedakarca çabası ve kararlı davranışı söz konusudur. Sağ olun, var olun, iyi ki varsınız.

ÖZELEŞTİREL YAKLAŞIM EN TEMEL İLKEMİZDİR

Elbette ki, partimizin bu seçimlerde kayıpları da olmuştur. En kısa zamanda kaybettiğimiz yerleri yetkili kurullarımızda değerlendirip, eksiklerimizi ve yanlışlarımızı saptayarak gerekli açıklamaları da yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Özeleştirel yaklaşım en temel ilkelerimizdendir. Halkımızın bize verdiği iradeyi sonuna kadar savunacak, eksiklerimizden çıkaracağımız derslerle kendimizi de kentlerimizi de hep birlikte yöneteceğiz.

HDP TARİHSEL BİR  ROL ÜSTLENMİŞTİR

Şimdi güzel ve bizlere yakışan bir mücadele öyküsünü, demokrasi güçleriyle birlikte yazma dönemidir. Bugün halklarımızın baskıcı ve otoriter iktidar karşısında kazanılmasına imkan sağladığı siyasi başarıdaki payından ötürü partimizle gurur duyuyoruz. HDP, halklarımız arasında 24 Haziran’dan bu yana oluşagelen demokratik ortaklığa siyasi bir derinlik ve ruh kazandırarak tarihsel bir rol üstlenmiştir. Çeşitli toplumsal kesimlerin ortak mücadelesine katkıda bulunan, sabırla ve alçak gönüllükle demokrasi ve barış mücadelesindeki rolünü yerine getiren, sonuçlara katkıda bulunan bütün üyelerimizi ve seçmenlerimizi saygıyla selamlıyoruz. Durup dinlenmeden çalışarak HDP’yi bir arada tutmayı başaran arkadaşlarımızı kutluyoruz. Aday olmanın, oy vermenin, siyaset yapmanın bedelinin ağır olarak ödendiği Kürt kentlerinde gözlerini kırpmadan sonuca yürüyen halkımızı hayranlık ve sevgiyle kucaklıyoruz. Bu mücadeleler sırasında haksız ve hukuksuz bir biçimde, sırf HDP’yi durdurmak amacıyla tutuklanan, şiddete maruz kalan, uğradıkları zorbalığa baş eğmeden direnen ve fedakarlık gösteren arkadaşlarımızı selamlıyoruz.

31 MART HALKIMIZIN TEK ADAM REJİMİNE HAYKIRIŞIDIR

Elde edilen her sonuçta, AK Partiden alınan her belediyede HDP’lilerin emeği inkâr edilemeyecek ve bu emek asla zayi olmayacaktır. 31 Mart, halklarımızın tek adam rejimine karşı ‘Êdi bese’, ‘Artık yeter’ haykırışıdır. Bu sonuç, ne bir parti ne de bir kişiye mal edilebilir. Geleceğimiz, bizleri 31 Mart’a taşıyan bu dayanışmanın, kolektif zekânın ve çalışmanın gelişerek sürmesine; demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesine bağlıdır. Yolumuz açık olsun. Umudumuz, cesaretimiz ve emeğimiz bol olsun. Hepimize kolay gelsin.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi