Görüş Bildir

Bursa'da açığa alınanlar son dakika gelişmesi

Bursa'da gözaltına alınanlar ve Bursa'da açığa alınan personel listesi konusunda sn dakika açıklama yapıldı

Bursa'da açığa alınanlar son dakika gelişmesi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında devam FETO operasyonlarında Bursa'da çok sayıda açığa alınma ve gözaltının olduğu belirtilirken, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun Bursa'da açığa alınanlar konusunda açıklama yaptı. Bu zamana kadar operasyonlarda 110 kamu kuruluşunda toplam 2 bin 828 kişinin açığa, 975 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı ilçe danışma meclisi toplantısında konuşan İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa’da süren FETÖ soruşturmaları kapsamında son durum hakkında bilgiler vererek, 110 kamu kuruluşunda toplam 2 bin 828 kişinin açığa, 975 kişinin de gözaltına alındığını belirtti. Cemalettin Torun, aralarında bazı işadamlarının da bulunduğu 459 kişinin tutuklandığını, 221 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını bildirdi. FETÖ ile mücadele hız kesmiyor. En çok açığa alınma durumunun milli eğitimde olduğunu anlatan Başkan Cemalettin Torun, “Milli eğitimde 1548 kişi açığa alındı ve bunların arasından 1117 kişi mesleğinden ihraç edildi. Şehrimizde 117 kişi ise halen aranıyor. FETÖ ve uzantılarına karşı mücadelemiz ilk günkü kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı. Cemalettin Torun, Bursa teşkilatlarının bir yandan ülkemizi bölmeye çalışan şer odaklarına karşı mücadele ederken, bir yandan da belirlenen büyük hedefler yolunda hükümetin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, “Bize düşen her zaman olduğu gibi bir ve beraber olmaktır. Yaşanılan gelişmeleri fırsat bilerek birliğimizi bozmaya, aramıza fitne sokmaya çalışanlar var. Bazı fitnecilerin partimize, teşkilatlarımıza zarar vermeye çalıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Uyanık olacağız. Bir, beraber ve güçlü olacağız. Dezenformasyon çabalarından etkilenmeden, cumhurbaşkanımız, başbakanımız gibi bu ülkenin geleceği için dur durak bilmeden, yorulmadan, dinlenmeden koşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

43 PERSONEL GÖREVE İADE EDİLDİ

Bursa'da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 419 kişi açığa alınmıştı. Açığa alınan 419 kişiden 1'i emniyet amiri, 1'i komiser olmak üzere 43 personel görevlerine iade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir