Çiftehavuzlar Mezarlığının içler acısı hali

Çiftehavuzlar Mezarlığındaki ilgisizlik büyük tepki toplarken, Caminin ise hırsızların ve uyuşturucu müptelalarının uğrak yeri haline geldiği bildirildi.

Çiftehavuzlar Mezarlığının içler acısı hali

Diyarbakır’da hizmet veren Çiftehavuzlar Mezarlığının bakımsızlıktan dolayı son hali vatandaşların tepkisini çekti. Belediyenin personel bulundurmadığı mezarlıkta bulunan cami hırsızların ve uyuşturucu müptelalarının uğrak yeri haline geldiği belirlendi.

CAMİYE UYUŞTURUCU MÜPELALARI DADANDI

Mardinkapı Mezarlığından sonra kentin en eski mezarlığı olarak kabul edilen Çiftehavuzlar Mezarlığının içler acısı hali objektiflere yansıdı. Bekçisinin bulunmadığı mezarlıkta, caminin elektrik şebekesi, tuvalet kapıları ve ölülerin yıkanmasında kullanılan şofben çalındı. Hırsızların defalarca hışmına uğrayan caminin ayrıca uyuşturucu kullanan kişilerce de mekan olarak kullanıldığı iddia edildi.

BEKÇİSİ OLMAYAN MEZARLIK

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı alan ancak personel bulunmaması nedeniyle temizliğin yapılmadığı alanda, kabirler ve alan çöplerden geçilmezken, otların biçilmemesi nedeniyle vatandaşların ölülerini bulmakta zorlandıkları öğrenildi.

40 yıldır Çiftehavuzlar Mezarlığında mezar kazıcılığı yaptığını anlatan ve kendi imkanlarıyla mezarlığa sahip çıktığını anlatan Süleyman Duran, belediyeye defalarca gitmesine rağmen buradaki duruma yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi.

“DEFALARCA GİTTİM AMA İLGİLENMİYORLAR”

Duran, “40 yıldır burada mezar işiyle uğraşıyorum. Belediye ve hiçbir yetkili buraya el atmıyor. Görüyorsunuz caminin elektrik tesisatını söküp çalmışlar. Tuvaletlerimizin kapılarını çalmışlar, ölü yıkama yerindeki şofbeni de çalmışlar. Burayı ayrıca uyuşturucu içmek için kullanıyorlar. Mezarlığın duvarları yıkık içine hayvanlar otluyor. Belediye burada otları biçmiyor, buraya personel göndermemişler, bekçi yok. Yetkililerden yardım istiyorum buraya el atsınlar. Büyükşehir Belediyesine defalarca gittim ama ilgilenmiyorlar” dedi.

Yetkililerin ilgisizliği nedeniyle bazı vatandaşların mezarlıktaki bazı bölgeleri izinsiz ve kanunsuz şekilde aile mezarlığına dönüştürdüğünü kaydeden Duran, bunun çirkin birey olduğunu ifade etti.

Mezarlıkta su bulmanın zor olduğunu belirten Mehmet Çelik isimli vatandaş da otların biçilmemesi nedeniyle yakınlarının ölülerini bulamadıklarını söyledi.

“BURAYA GELİNCE TÜYLERİMİZ ÜRPERİYOR”

Recep Çan ise, “Bu mezarlık çok bakımsız, buraya gelince tüylerimiz ürperiyor. Buranını bir bekçisi olması lazım. Ölülerimize saygılı olmamız lazımken burada saygı namına bir şey yok maalesef. Bakımsızlıktan dolayı gelen giden burayı kirletiyor. Artık buraya yetkililerin müdahale etmesini istiyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz