Görüş Bildir

Cizre'deki istismar iddiası Meclis gündeminde

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Cizre'de Merkez Lisesi'nde görev yapan Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni B.E.'nin öğrencileri istismar ettiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Cizre'deki istismar iddiası Meclis gündeminde

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Merkez Lisesinde Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni B.E.'nin öğrencileri istismar ettiği iddiası Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir tarafından Meclis gündemine taşındı. İmir tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması talebiyle verilen önergede, 4 yıldır okulda görev yapan Burak Ercan'ın çok sayıda öğrenciyi istismar ettiği belirtilerek, olayın bir öğrencinin okuldaki diğer arkadaşlarına anlatması sonucu ortaya çıktığı ifade etti.

'ÖĞRETMEN SENDİKA TARAFINDAN MI KORUNUYOR?'

Önergede, öğrencilerin okul yönetimine şikayette bulunduğu belirtilerek, "Edinilen bilgilere Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığı iddia edilmektedir; ancak çocukları istismar eden şahıs halen okulda Müdür Yardımcılığı ve öğretmenlik görevini yürütmektedir. Konu hakkında bize bilgi veren veliler bu kişinin üyesi olduğu sendika tarafından korunduğu dile getirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İmir'in Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması istemiyle yönelttiği sorular şu şekilde:

"* Bakanlığınızın Cizre Merkez Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen istismar hakkında bilgisi nedir? Konu hakkında bir idari bir soruşturma başlattınız mı?

* İstismar iddiaları Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulmakta ise istismar ile suçlanan B.E.'nin halen aynı okulda görev yapmasının nedenini açıklayacak mısınız?

* Bize bilgi veren velilerin öğretmenin üyesi olduğu sendika tarafından korunduğu iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Bu öğretmenin bazı yetkililer tarafından korunduğu iddiası hakkında yeterli araştırma yapılacak mı?

* İstismar olayı uzun süreden beri bilinmesine rağmen konu hakkında tabi oldukları Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bilgi vermeyen öğretmenler hakkında da yasal bir soruşturma başlatılacak mı?"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi