Çöp sahasına giren hayvanlar ölüyor!

Sason’a bağlı Dereköyü köyü Zafer mezrası sakinleri, belediyenin çöp sahasında otlanan çok sayıda büyükbaş hayvanın öldüğünü söyledi.

Çöp sahasına giren hayvanlar ölüyor!

Batman'ın Sason ilçesinin Dereköyü’ne bağlı Zafer mezrasında belediyenin çöp döktüğü alana giren büyükbaş hayvanların öldüğü belirtildi. Çöp sahasını çevreleyen çitlerin çalınması üzerine mezrada bulanan büyükbaş hayvanların çöp sahasına girdiği ve 2019 yılı içinde en az 10 büyükbaş hayvanın yedikleri atıklardan dolayı öldüğü kaydedildi. Hayvanların ölmesi üzerine 31 Mart’taki yerel seçim öncesi köylülerin durumu birebir Sason Belediyesi yetkilileriyle görüştüğü ve sorunu çözmelerini istediği ifade edildi.

‘4 HAYVAN DAHA ÖLDÜ’

Zafer mezrası sakinlerinden Cahit Aydın adlı yurttaş, belediye ekiplerinin yaklaşık 5 yıldır çöpleri buraya döktüğünü söyledi. Belediyenin çöpü çevreleyen çitleri ve demir kazıklarının uzun bir süre önce çalındığını ifade eden Aydın, "Otlamaya çıkan özellikle büyükbaş hayvanlarımız çöp sahasına giriyor ve yedikleri atıklar nedeniyle ölüyor. Geçtiğimiz gün 4 hayvan daha telef oldu. Belediyeden çöp sahasının etrafını yeniden çitlerle örülmesini ve açıkta çöplerin bırakılmamasını istiyoruz" dedi.

BELEDİYE: ÇİTLER 4 KEZ ÇALINDI

Sason Belediyesi yetkilileri ise bugüne kadar çöpün çevresini 4 kez kapattıklarını, ancak her seferinde çitlerin çalındığını belirterek, köylülerin konuya ilişkin belediyeye başvuru yaptığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz