Görüş Bildir

Çöpten çıkan 34 altın, sahiplerine törenle teslim edildi

Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpünüz Altın Olacak Projesi’ kapsamında 34 çeyrek altın, ocak ayı talihlilerine törenle teslim edildi.

Çöpten çıkan 34 altın, sahiplerine törenle teslim edildi

Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpünüz Altın Olacak Projesi’ kapsamında 34 çeyrek altın, ocak ayı talihlilerine törenle teslim edildi. Katıldığı yerel bir televizyon kanalında altınları sahiplerine veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kampanyayla halkın bilinçlendiğini belirterek, çöpe altın veren tek kurum olduklarını söyledi.

Geri kazanılabilir evsel atıkların kaynağında toplanabilmesi amacıyla başlatılan “Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası”, büyük ilgi görüyor. Belediye, cam, metal, plastik ve kağıt gibi maddelerin evlerde toplanmasını çeyrek altın ile teşvik ediyor. Samsunlular kampanyaya yoğun ilgi gösterirken yerinde toplanan çöpler hem geri kazandırılıyor hem de duyarlı olan vatandaşlar altın kazanıyor.

Her ay kampanyaya katılanlara düzenli olarak altın dağıtan İlkadım Belediyesi, ocak ayı talihlilerini ise 34 adet çeyrek altınla ödüllendirdi. Geri dönüşüme gösterdiği destekten dolayı ayın şanslı kurumu ise İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. Kurum adına çeyrek altını Gazi Polis Merkezi Amiri Abdurrahman Konuk aldı. Şubat ayı için gerçekleşen çekiliş töreninde ise 41 şanslı numara belirlendi.

Katıldığı televizyon programında izleyicilere projelerini anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çöpünüz Altın Olacak kampanyasının ülke gündeminde geniş yer bulduğunu ileri sürdü. Çeyrek altın almaya hak kazanan talihlilere teşekkür belgeleri ve altınlarını teslim eden Başkan Demirtaş, "Çöpünüz Altın Olacak kampanyasıyla çöpe altın veren tek kurumuz. Ulusal basın bizlerden övgü ile bahsediyor. Kampanya süreci oldukça verimli geçiyor. Halkımız da bilinçlendi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi