DİSMEK 2’inci dönem kayıtları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, istihdamı artırma ve çeşitli iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla 18 farklı branşta açacağı kursların kayıtları 1 Şubat’ta başladı.

DİSMEK 2’inci dönem kayıtları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentte istihdamı artırma ve çeşitli iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla 2018 döneminin ilkini Ekim’de başlattığı ve yoğun ilgi gören kursların 2’inci dönem kayıtları başladı. 1 Şubat itibariyle başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (DİSMEK) 16 Şubat’ta sona erecek.

İSTİHDAM  KAYITLARI

DİSMEK 2’inci dönemde tekstil, kilim dokuma, saça geçici ve kalıcı şekil verme, cilt bakım ve temel makyaj, aşçı çıraklığı, ahşap hediyelik eşya yapımı, seramik biçimlendirme, taş işlemeciliği, bilgisayar programcılığı, bilgisayar destekli muhasebe, cam füzyon, hasır sepet örücülüğü, puşi-şal dokumacılığı, deri tablo yapımı, yaş pasta yapımı, çini işlemecisi, karakalem ve yağlıboya resim branşlarında eğitim verilecek. Toplam 18 dalda açılacak olan kurslardan faydalanmak isteyen kursiyerler kayıt işlemleri için başvurularını Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı DİSMEK öğrenci işlerinde yapabilecek.

Ücretsiz verilecek olan kursları başarıyla tamamlayacak olan kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacağı belirtildi.

Kurs kayıtlarının ardından, eğitimlerin başlangıç tarihleri kursiyerlere SMS ile bildirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz