Görüş Bildir

Diyarbakırlılar Evde kalmadı

Diyarbakır'da Covid-19 salgınına karşı yapılan ‘Evde Kal' uyarılarına rağmen vatandaşlar güneşli havayı bahane edip kendini dışarıya attı.

Diyarbakırlılar Evde kalmadı

Diyarbakır’da polisler, 'evde kal' çağrılarına uymayan vatandaşları megafonla uyarırken, sosyal mesafe kuralına uymalarını istedi. Vatandaşların bir bölümü ise uyarıları dikkate almayarak, güneşli havayı bahane edip kendini dışarıya atarak "Evde Kal'madı".

TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE

İzin belgesiz araç giriş ve çıkışlarına izin verilmeyen Diyarbakır'da, koronavirüs tedbirleri üst seviyede tutuluyor. Polis ekipleri de zırhlı araçlarla kent genelinde dolaşarak megafonlarla vatandaşlardan evden çıkmamalarını istiyor. Ekiplerin, sosyal mesafe kuralına uymalarını da istediği vatandaşlardan bazılarının ise maskesiz dolaştığı görülüyor.

EVDE KALMADILAR              

Parkların yanı sıra çoğu iş yerinin kapalı olduğu, şehrin birçok noktasındaki billboardlara ‘evde kal’ yazısı yazıldığı ve trafik işaret levhalarına vatandaşların evde kalmaları yönünde uyarı yazılarının yansıtıldığı Diyarbakır’da hayat normal seyrinde devam ediyor.

SOSYAL YARDIM PARASI

Öte yandan, PTT şubelerinden polisler eşliğinde görevliler tarafından teslim alınan sosyal yardım paraları da vatandaşlara evlerinde teslim ediliyor. Yenişehir PTT şubesinde engelli ve işsizlik ödemelerini almak isteyenler ise güvenlik görevlilerince sosyal mesafe kuralına göre sıraya girip, işlemlerini yapmaya devam ediyor.​

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi