Diyarbakır İl Müftülüğünce "Gençlik Buluşmaları" etkinliği başlatıldı

Diyarbakır İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen “Gençlik Buluşmaları” etkinliği, cumartesi günü kadınlara, pazar günü ise erkeklere yönelik faaliyetler düzenleniyor.

Diyarbakır İl Müftülüğünce

Bu hafta kadınlara yönelik düzenlenen “Gençlik Buluşmaları” Diyarbakır Ulu Camii avlusunda yer alan Yazma Eserler Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

GENÇLİK BULUŞMALARI

'Diyarbakır’ın İncileri' adlı etkinliğe Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız katıldı. Tanyıldız, gençlere yaptığı konuşmada kentin tarihteki önemi, ilmi ve manevi anlamda yoğuran şahsiyetlerinden söz etti.

Tanyıldız, Diyarbakır’ın, Osmanlı’da İstanbul, Bursa ve Edirne’den sonra kültür ve sanatta dördüncü şehir olması, İslam Medeniyetinin 5'inci Harem-i Şerifi kabul edilen Ulu Cami’nin Diyarbakır’da bulunması, Kanuni ve 4. Murat gibi padişahların ziyaret edip bir süreliğine Diyarbakır’da ikamet etmeleri, birçok peygamber, sahabe ve velinin türbelerinin burada bulunması bu mukaddes beldeyi Osmanlı’da ki konumu açısından bir gözbebeği kıldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz