DİYARBAKIR TÜRKÜLERİYLE DÜNYAYA SESLENECEK

Diyarbakır Valiliği ve TRT Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hazırlanan “İl İl Türkülerimiz; Diyarbakır ” albümünün tanıtım konseri 27 Ocak’ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

DİYARBAKIR TÜRKÜLERİYLE DÜNYAYA SESLENECEK

Diyarbakır, türküleriyle dünyaya seslenecek. Diyarbakır Valiliği’nin  TRT Genel Müdürlüğü’nün  desteğiyle hazırladığı albümün tanıtım konserine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin  ve birçok davetli katılacak.

DİYARBAKIR ALBÜMÜ OLACAK

Albüm çalışması 2 ayrı albümden ve 91 türküden oluşuyor.

Diyarbakır Türkülerinin ilk kez profesyonel bir şekilde kayıt altına alındığı “İl İl Türkülerimiz; Diyarbakır” albümü çalışması 2 ayrı albümden ve 91 türküden oluşuyor. 72 türküden oluşan 5 CD’lik ilk albümdeki türküler Türkçe seslendirilirken; 19 tane şarkının yer aldığı ikinci albüm ise Kürtçe seslendirilmiş. Aralarında İzzet Altınmeşe, Recep Kaymak , Münevver Özdemir, Bedri Ayseli  gibi ünlü sanatçıların da yer aldığı albümde toplam 22 sanatçı Diyarbakır Türkülerini kendi yorumlarıyla seslendirdiler.

TARİHE GEÇEN TÜRKÜLER

“Çarşıda Bal Var”, “Bir Ceket İsterem”, “Karpuz Kestim Yiyeyim”, “Kerpiç Kerpiç Üstüne Kurdum Binayı”, “Mardin Kapı Şen Olur”, “Fincanın Etrafı Sarı” gibi birbirinden güzel Diyarbakır türkülerinin seslendirildiği albümün tanıtım konseri 27 Ocak Cuma günü 16:30’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Konserde Bedri Ayseli, Zülküf Altan, Muzaffer Ertürk, Semra Algül, Kadir İpek, Şeyhmus Esenkuş, Kubilay DökmetaşŞ, Aysun Gültekin gibi birbirinden güçlü on üç ses sahne alacak. TRT’nin kalabalık bir orkestrasının eşlik edeceği sanatçılar Diyarbakırlılara unutulmaz bir türkü şöleni yaşatacaklar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler