Görüş Bildir

Diyarbakır üzerindeki negatif algı ortadan kalkıyor

Türkiye Siyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, bölgede yapılan gezi ve toplantıların ardından insanların gelip kenti daha yakından gördüğünü ve kent üzerindeki negatif algının ortadan kalktığını söyledi.

Diyarbakır üzerindeki negatif algı ortadan kalkıyor

Geçtiğimiz yıl TÜRSAB ile tur operatörlerini ağırlayan Diyarbakır’da yabancı turist sayısında yüzde 300 gibi bir artışın yaşandığını belirten Başkan Akyıl, Turizm Bakanlığı İşletme Belgeli Diyarbakır otellerinde 2016 yılında 6 bin 495’i yabancı olmak üzere toplam 288 bin 164 kişi konaklar iken, 2017 yılında ise 18 bini yabancı olmak üzere toplam 403 bin 116 kişinin konakladığını söyledi. Bu durumun da kentte bulunan turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Mehmet Akyıl, 2017 yılında yaşanan bu gelişme ile 2018 yılında 1 milyon turist ağırlama hedefinde olduklarını söyledi. Başkan Akyıl, ’’2018 yılı için, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu ve kuruluşlarının oluşturduğu Diyarbakır Turizm Platformu, TÜRSAB Bölge Başkanlığı olarak ciddi organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Mart aynda 15 -20 kişiden oluşan Youtuber’ı Diyarbakır’da ağırlayacağız.

TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN SEMPOZYUM

Yine aynı dönem Türkiye geneli tur satan seyahat acentalarının satış elamanlarını kentimizde konuk edip, kentimizin bütün güzelliklerini ve turizmle ilgili altyapı olanaklarımızı onlarla paylaşacağız. Nisan ayı içerisinde ise yine yabancı turist sayımıza ciddi katkılar sunacağına inandığımız bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu Yönetim Kurulu ile “Turizm Sempozyomu” gerçekleştireceğiz. Bütün bu gelişmelere paralel olarak, hedefimiz 2018 yılında 100 bini yabancı olmak üzere 1 milyon turist ağırlamak. Turizm konusunda Diyarbakır’ın istediği noktalara gelmesi için kentin tüm dinamikleri el ele vermiş durumda. Kısa sürede tarih ve inanç turizmi açısından adeta bir açık hava müzesi olan kentimizin istediği noktaya geleceği konusunda hiçbir endişemiz yok" dedi.

BÖLGE BAŞKANI ASLAN OLDU

Öte yandan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan Almanya merkezli All Anatolia Projesi’nin Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı oldu.

Anadolu turizmi ile dünya pazarlarını buluşturma misyonu ile yola çıkan, All Anatolia oluşumu hızla büyüyor. Bünyesinde Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Gunther Ihlau, Almanya’nın tanınmış turizm yazarlarından Christopher Kubaseck gibi uluslararası etkiye sahip uzmanları da bulunduran All Anatolia, Türkiye kentlerini dünyaya tanıtmak için projeler öneriyor. Proje, dünya turizminde saygın bir yere sahip olan Hüseyin Baraner ve Adil Gürkan tarafından, 40 yıllık turizmcilik geçmişleri boyunca geliştirmiş oldukları güçlü iletişim ağını Anadolu’ya sunmak üzere kuruldu. Oluşum, dünya turizmine yön veren 200 bin seyahat ve tatil paketi satış elemanı ile Anadolu şehirlerini buluşturacak. Projenin Güney Doğu Anadolu Bölgesi ayağı için yapılan çalışmalar, Hüseyin Aslan tarafından koordine edilecek.

BATMAN BÖLGESİNDE

All Anatolia Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Hüseyin Aslan, dünyadan 200 bin tatil satıcısı ile All Anatolia Sales Club Inspired by Baraner yapılanması içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “All Anatolia, Türkiye’den başarılı otel ve turizm profesyonellerinin bulunduğu bu birliktelikle Batman ve bölge turizmini Türkiye içinde tanıtıp markalaştırmaktır amacımız. Bu çerçevede All Anatolia oluşumu ilk büyük proje olarak Batman’da 18 Nisan 2018’de 1. Güneydoğu Anadolu Turizm Pazarlama ve Yatırım Zirvesini düzenleyeceğiz. Zirvenin ev sahibi ve proje koordinatörü olarak yakın gelecekte daha etkin ve büyük projeler ile Güneydoğu Anadolu turizmini yükselteceğiz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi