Egellilere kayyum sahip çıktı

Muş'un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, 1071 Malazgirt Engelsiz Yaşam Derneği üyelerine belediyeye ait iş yerinde yer tahsis ederek sahip çıktı.

Egellilere kayyum sahip çıktı

Malazgirt ilçesinde engelli vatandaşların sorunlarının çözümü ve topluma karışmalarını sağlamak için ayn ı zamanda engelli olan Mengüçgazi Mahallesi Muhtarı Rahmi Söğüt tarafından 1071 Malazgirt Engelsiz Yaşam Derneği kuruldu. Derneğin kendilerine ait yerleri olmadığı için geçtiğimiz aylarda ilk toplantılarını dışarıda eksi 15 derecede yapmak zorunda kaldı. Malazgirt ilçesinin tek engelli derneğinin yerlerinin olmadığı bilgisini alan Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, dernek üyelerine sahip çıkarak belediyeye ait iş yerinde dernek binası tahsis etti. Kira masrafları ve içerideki büro malzemelerinin teminini Malazgirt kayyum belediyesi karşıladı.

KAYYUM SAHİP ÇIKTI

1071 Malazgirt Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı ve Mengüçgazi Mahallesi Muhtarı Rahmi Söğüt, ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’ya minnettar olduklarını söyledi. Başkan Söğüt, “Bilindiği üzere yerimiz olmadığı için ilk toplantımızı dışarıda yapmak zorunda kalmıştık. İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı yerimizin olmadığını öğrenince beni aradı ve derneğimize yardımcı olacağını söyledi. Sağ olsun bize belediyeye ait iş yerinde bir yer tahsis etti. İçindeki tüm büro malzemelerini de belediye olarak karşıladı. Artık ikinci toplantımız sıcacık bir ortamda yapıyoruz. Çok şükür kaloriferlerimiz yanıyor, çayımız var daha Allah’tan ne isteyelim. Bizlere yardımlarını esirgemeyen İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı’ya şahsım ve dernek üyelerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek üyeleri ise, ”İlk toplantımızı yerimiz olmadığı için, soğuk havada yapmak zorunda kalmıştık. Çok şükür ilçe kaymakamız bizlere çok güzel bir yer tahsis etti. Köylerden gelen arkadaşlarımız hep kahve köşelerinde oturuyorlardı. Şimdi çok şükür yerimiz var ve ikinci toplantımız bu sıcak yerde yaptık. İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı’ya çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz