Görüş Bildir

Eğitim şehitleri anıldı!…

Merkez Yenişehir ilçesinde 12 yıl önce bomba yüklü aracın dershane önünde patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi için tören düzenlendi.

Eğitim şehitleri anıldı!…

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde, 12 yıl önce bomba yüklü aracın dershane önünde patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi törenle anıldı.

İlk tören, 3 Ocak 2008'de PKK'lılarca düzenlenen, dershaneye giden Eren Şahin Eronat, Salih Ekinci, Melek İpek, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu ve Engin Taşkın ile veli Cengiz Kaya'nın yaşamını yitirdiği, 73 kişinin yaralandığı bombalı saldırının gerçekleştirildiği Prof. Dr. Selahaddin Yazıcıoğlu Caddesi'nde yapıldı.

Şehit aileleri ve saldırıdan yaralı kurtulanların da katıldığı törende karanfil bırakıldı, duygulu anlar yaşandı.

Saldırıda oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, şehitlerin 6'sının çocuk, birinin de kızını dershaneden almaya gelen bir baba olduğunu hatırlattı.

"Umudumuz var. Bu şehirde artık katliamlar olmayacağına inanıyoruz. Bu anma törenlerini niye yapıyoruz? PKK'nın çocuklarımız üzerinde yaptığı katliamları göstermek için." diyen Eronat, terör örgütünün sadece bu çocukları öldürmediğini, 12-14 yaşındaki çocukları da dağa kaçırdığını vurguladı.

Eronat, "İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre PKK'nın elinde 12-14 yaş arasında 210 çocuk bulunuyor. Biz bunların önüne geçmek için, bütün dünya gerçekleri görsün diye bu anma törenlerini yapıyoruz." dedi.

- "Şehitlerimiz unutulmayacak, unutturulmayacak"

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Konferans Salonu'nda devam eden anma programında, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, şehitler için dua etti. Şehit öğrenciler ve öğretmenlerle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin saldırılarının Türkiye'nin büyük yürüyüşünü durduramayacağını söyledi.

Şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden Güzeloğlu, "Onlara sözümüz var. Hiçbirinin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Bu ihaneti yapanlar bedelini ödedi, ödeyecek. Türkiye'nin terörle, hainlerle mücadelesi son hain ve terörist yok edilene, bu terör tehdidi ülkenin gündeminden çıkana kadar kararlılıkla devam edecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu mücadele, ülkeyi her köşesinde barışın ve esenliğin hakim olduğu, huzur ve güvenliğin tesis edildiği gündeme taşıyacak." diye konuştu.

Ülke sınırları içinde ve dışarıda hangi terör odağa olursa olsun, bu mücadelenin kararlılıkla süreceğine işaret eden Güzeloğlu, "Bugün Türkiye'nin her köşesinde, Diyarbakır'da huzur ve güven var. Eğitim şehitlerimizden, sivillerimizden, kahramanlıklarıyla bu mücadeleyi bugüne taşıyan askerimizden, polisimizden, güvenlik korucularımızdan, şehit olan bütün vatan evlatlarından Rabb'im razı olsun." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, Türkiye'nin her alanda gelişerek, oyunları bozan ve küresel ölçekte barışa katkı sunan bir ülke haline geldiğine dikkati çekerek, büyük bir gücün adını temsil eden Türkiye'de hiçbir zaman şehitlerin unutulmayacağını ve unutturulmayacağını, anılarının hep yaşatılacağını vurguladı.

AK Parti Milletvekili Eronat da evladını kaybeden bir anne olarak çocukların ölmemesi için siyasete atıldığını, 40 yıldır yaşanan acıların son bulması için çalıştığını anlattı.

Eronat, "Oğlumu kucağıma aldığımda 28 yaşındaydım. Onunla oyun oynadım. Mühendis olmama rağmen iki artı ikinin dört olduğunu onunla yeniden öğrendim. Kaç yaşında anne olursanız olun, çocuğunuz sizden koparıldığında ruhunuz bedeninizden ayrılmış gibi acı çekiyorsunuz." dedi.

Dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine değinen Eronat, annelerin bölgede sağlanan huzur ve güven sayesinde, çocuklarını korkmadan PKK'dan istediğini dile getirdi.

Eğitim şehitlerini tanımak

İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, terör örgütünün bu saldırı ile hayallerine kavuşmak için dershaneye giden öğrencileri şehit ettiğini anlattı.

Daha sonra protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, şehitlerin fotoğraflarının önüne karanfil bıraktı.

Törene, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Fuat Arıkan, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi