Emniyet, trafik terörüne savaş açtı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, trafik terörüne karşı savaş açtı.

Emniyet, trafik terörüne savaş açtı

Yılın 365 gün 24 saatinde trafik kazalarına karşı mücadele eden Emniyet, kazalara karşı kısa film hazırlamanın yanında personelini de sürekli eğitimden geçiriyor.

Trafik hizmetlerinde çalışan personele mesleki ve temel bilgilerin yenilenmesi, hizmet için gerekli yeni bilgi, beceri ve uygulama yeteneklerinin kazandırılması ve hizmet alanındaki değişme ve gelişmelere uyumlarının sağlanması amacıyla eğitim veriliyor. Bu kapsamda 2012 yılı Haziran ayı sonuna kadar düzenlenen "Temel Trafik ve Kaza İnceleme", "Kaza Araştırması ve Bilirkişilik", "Takograf, Radar ve Alkolmetre Kullanıcı" ve "Eğiticilerin Eğitim"leri kapsamında 3 bin 681 personel eğitildi.

TRAFİK TERÖRÜNE KARŞI

Başta devlet büyüklerinin makam ve koruma araçlarını kullanan personel ile teşkilat araçlarını kullanmakta olan Emniyet Teşkilatı personelinin sürücülük deneyimlerini artırmak ve personelin trafik kazalarına karşı korumak amacıyla ise "İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitim"leri kapsamında 65 amir, 670 memur sınıfı ve 37 diğer personel olmak üzere toplam 772 personel eğitimden geçirildi.

SÜRÜCÜ VE YAYA EĞİTİMLERİ

Trafikteki yol kullanıcılarının kural ve riskler konusunda bilgilendirilmesi amacıyla ise "Sürücü ve Yaya Eğitim Seminerleri" düzenleniyor. Tüm illerde düzenlenen seminerlerde; sürücü, yaya ve çocuklara yönelik olarak hazırlanan eğitim materyalleri kullanılıyor. Söz konusu materyaller, "Yaya Güvenliği, Hız, Takip Mesafesi, Dönüş ve Virajlarda Ağırlık Transferi, Direksiyonda Oturma ve Tutuş Şekilleri, Fren ve Durma Mesafesi" gibi birçok risk bilgisini içeriyor. Seminerlerde "Eğitici Eğitimi" almış personel görev yapıyor.

2011 yılında; 1 milyon 386 bin 675 yaya, 472 bin 327 sürücü olmak üzere toplam 1 milyon 859 bin 2 kişiye eğitim verildi. 2000 yılından 2011 yılı sonuna kadar ise 10 milyon 944 bin 581 yaya, 3 milyon 680 bin 26 sürücü olmak üzere toplam 14 milyon 624 bin 607 kişi seminerlere katıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN İNTERAKTİF BİLGİSAYAR OYUNU

7-11 yaş gurubu çocukların trafik kurallarını tanıması ve trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmeleri amacıyla, interaktif bilgisayar oyununun alımı yapıldı. Oyun Emniyet Genel Müdürlüğü'nün www.egm.gov.tr isimli internet sitesi ana sayfasında bulunan 'çocuklar için' isimli bölümde ve Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın www.trafik.gov.tr internet adresinde oynanabiliyor. Sürücü, yaya ve özellikle çocukların trafik güvenliği konusunda bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak amacıyla; emniyet kemeri, aşırı hız, hatalı solama, yaya güvenliği, sürüş esnasında cep telefonu kullanımı, kask kullanımı gibi konularda broşürler ve afişler dönemsel olarak hazırlanıyor. Basımı yapılarak dağıtımı sağlanıyor.

2011 yılında trafik güvenliğine yönelik görsel boyutuyla kısa mesajlar veren 200 bin adet afiş, yol kullanıcılarını bilgilendirici ve bilinçlendirilmesine yönelik 440 bin adet broşür ile 2011-2012 eğitim-öğretim dönemi başlangıcında ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere 3 milyon 500 bin adet etiket bastırılarak 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz