Görüş Bildir

Engelli maaşıyla tekerlekli sandalye aldı

Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, engelli maaşıyla satın aldığı tekerlekli sandalyeyi Yusuf Aşkın'a hediye etti.

Engelli maaşıyla tekerlekli sandalye aldı

Doğuştan bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen 8 yaşındaki Yusuf Aşkın'ın annesi Safiye Aşkın, tekerlekli sandalye içinde Süer'den yardım talebinde bulundu.

Aşkın ailesinin talebini olumlu karşılayan Süer, Yusuf Aşkın'ı evinde ziyaret ederek, maaşıyla satın aldığı tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

Başkan Süer, sandalyeye kavuşan minik Yusuf'un sevincinin her şeye bedel olduğunu belirterek, her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Süer, şunları kaydetti:

"Ben şahsen engelli kardeşlerime yardım ettiğim zaman çok seviniyorum. Çok mutlu oluyorum. Biraz daha büyüdüğünde kendisine akülü araç da alacağız."

Kendisine bu sevinci yaşatanlara teşekkür eden Yusuf Aşkın da "Ablam bunu görünce sevinçten uçacak, bana sarılacak. Tekerlekli sandalye bana çok iyi geldi.  Artık sokağa çıkacağım. Bununla her yeri gezeceğim." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi