Görüş Bildir

Evladımı getirin!

Ağrılı Salih Gökçe, "Oğlum her neredeysen gel. Ben Ağrı Dağı gibi senin arkandayım" dedi.

Evladımı getirin!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 111 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 185'inci günde de sürdürdü. İstanbul’da çalışırken kaçırılıp Suriye’ye götürüldüğünü söylediği oğlu Ömer için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini sürdüren Ağrılı Salih Gökçe, "Oğlum her neredeysen gel. Ben Ağrı Dağı gibi senin arkandayım" dedi.

'OĞLUM HER NEREDEYSEN GEL'

5 yıl önce İstanbul’da çalışırken kaçırılıp Suriye’ye götürüldüğünü söylediği oğlu Ömer (25) için 17 Eylül'den beri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini sürdüren Ağrılı Salih Gökçe, oğlunu almadan ayrılmamakta kararlı olduğunu söyledi. Oğlu Ömer'i HDP'den istediğini anlatan Gökçe, şunları söyledi:

"1 metre kar da yağsa, gitmeyeceğim. Ben oğlumu onlardan istiyorum. Benim suçum günahım ne? Ben kapımı kilitleyerek buraya geldim. Ailemiz darmadağın oldu. Bu kadar zulüm yeter. Bir sürü aile burada bekliyor. Polis, asker anneleri babaları bekliyor. Ben HDP'den oğlumu istiyorum. Onlar benim oğlumu vermeden, ben buradan gitmem. Bunu iyi bilsinler. Geldiğimizden beri HDP'den açıklama istiyoruz. Bir açıklama yapmıyorlar. Oğlum gel teslim ol. Devletin şefkatli kollarına teslim ol. Her gelen aile çocuklarını alıp gidiyor. Ben de seni alıp gideyim buralardan. Yeter artık, dayanacak gücüm yok. Dilerim Allah'tan sizin de evladınız gider. Siz de benim yerime gelir, burada ağlarsınız. HDP çocuğumuzu getiriyorsa getirsin. Getirmiyorsa ben bu yola baş koydum, gitmeyeceğim. Yemedim, içmedim, giymedim. 5 yıldır hep bu siyah elbiseler benim üzerimden eksik olmuyor. Bayram geliyor, bana zehir oluyor. Oğlum her neredeysen gel. Ben Ağrı Dağı gibi senin arkandayım."

ANNE EMİNE KAYA

Anne Emine Kaya, yaptığı açıklamada, oğluna kavuşana kadar oturma eylemini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi.

Kaya, oğluna özlem duyduğunu dile getirerek, "Oğlumu HDP ve PKK'dan istiyorum. Oğlum 5 yıldır PKK'nın elinde. Niye bırakmıyorsunuz? Çok acı çekiyorum, oğlum da acı çekiyor. Gecem gündüzüm yok. Sadece oğlumu istiyorum. Başka da bir şey istemiyorum. PKK ve HDP artık oğlumu bıraksın." ifadelerini kullandı.

Van'dan oğlu Mikail için gelen baba Yusuf Erdinç de oğlunun İstanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken kaçırıldığını belirtti.

5 yıldır oğlundan haber almadığını belirten Erdinç, "HDP'den başkası bu işi yapmaz. Oğlumu almadan buradan gitmem. Şu ana kadar herhangi bir iletişim sağlayamadık. Oğlum senin yerin orası değil. Senin yerin devletinin yanıdır. Gel devletine, anne ve babana kavuş." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi