Görüş Bildir

Evlatlarını kaybettiler

3 yıl önce teröristlerce evlatları katledilen Dürümlüdeki anneler, Anneler Günü'nü hüzünlü geçiriyor.

Evlatlarını kaybettiler

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 3 yıl önce teröristlerce evlatları katledilen anneler, Anneler Günü'nü hüzünlü geçiriyor.

Terör örgütü PKK mensuplarının 3 yıl önce Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu Dürümlü mezrasında infilak ettirdiği, 16 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın acısı, ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.

36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olan terör saldırısında evlatlarını yitiren anneler, Anneler Günü'nü buruk karşıladı.

Saldırıda eşlerini kaybeden, çocuklarına hem annelik hem babalık yapan kadınlar da bu özel günde gözyaşı döküyor.

"Sebepsiz yere evlatlarımız katlettiler"

Saldırıda iki çocuğunu kaybeden 63 yaşındaki Nesibe Yaman, katliamın üzerinden üç yıl geçmesine rağmen acısının hala taze olduğunu söyledi.

Evlatlarını kaybeden tüm annelerin Anneler Günü'nde hüzünlü olduğuna işaret eden Yaman, "Sebepsiz yere evlatlarımızı katlettiler, bizi öldürdüler. Buradakilerin hepsi benim çocuğum gibi. Hayalleri yarım kaldı. Mezarlığa gelip, ağlayıp eve gidiyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum." dedi.

Yitirdiği oğlu Tahir Yaman'ın kendisine Anneler Günü'nde aldığı hediyeyi hala sakladığını anlatan Yaman, "Oğlum Tahir bana bir terlik, bir de yüzük hediye etti. Onları saklıyorum. Onlar katledildikten sonra çocuklarıma, 'Kimse bana anneler gününde hediye almasın.' dedim çünkü o gün geldiğinde katledilen evlatlarımı hatırlıyorum." diye konuştu.

"Annelerin yüreği yanıyor"

Saldırıda eşini kaybeden Aynur Yaman da yetim kalan 7 çocuğuna hem annelik hem babalık yaptığını söyledi.

"Eşimi kaybettiğimde en küçük oğlum dört aylıktı. Onu babasının fotoğrafıyla avutuyorum." diyen Yaman, her Anneler Günü'nde acısının tazelendiğini dile getirdi.

Yaman, eşinin saldırıdan önceki son Anneler Günü'nde hediye ettiği yüzüğü hala sakladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hem annesine hem de bana yüzük almıştı. Eşim bu konuda çok duyarlıydı. Anneler Günü asla kaçırmadığı günlerdendi. Hediye ettiği yüzüğe bakıp kendimi avutuyorum. Annelerin yüreği yanıyor. Her perşembe mezarlığı ziyaret ediyoruz. Hala mezarlıkta feryat ediyor, ilk günkü gibi ağlıyor, birbirimizi teselli ediyoruz. Katliamda hayatını kaybedenler gencecikti, ölüme hazır değillerdi."

Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbedip 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs 2016 gecesi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmış, vatandaşların köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü'ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti. Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı 36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi