Görüş Bildir

Adana'da Evlilik vaadiyle dolandırıcılık iddiasına 2 tutuklama

Adana'da evlilik vaadiyle 2 damat adayını film gibi senaryo ile dolandırdığı iddiasıyla aranan Bahri Sarıyıldırım (53) ile İbrahim Gök'ü (30), Osmaniye ve Hatay'da yakaladı.

Adana'da Evlilik vaadiyle dolandırıcılık iddiasına 2 tutuklama
İddiaya göre, Adana'nın Sarıçam İlçesi'nde eşi öldükten sonra yalnız yaşamaya başlayan Ali Meşe (56) yakınlarına evlenmek istediğini söyledi. Yakınları da Meşe için eş arayışına girdi. Aynı dönemde Eskişehir'de oturan Altan Büyükköroğlu (33) da evlenmek için arayışa girdi. Tesadüf sonucu her iki damat adayı da Osmaniye'de yaşayan Bahri Sarıyıldırım'a ulaştı. Evlilik vaadiyle dolandırıcılık suçlarından kaydı olan Sarıyıldırım, Ali Meşe ile adının Zeynep Kılıç olduğunu söylediği kadını tanıştırdı. Altan Büyükköroğlu'na ise Derya Toprak'ı (24) tavsiye etti.
Eskişehir'den otomobili ile Osmaniye'ye gelen Altan Büyükköroğlu, Bahri Sarıyıldırım'ın evinin bahçesinde Derya Toprak ile sözlendi. Kendi aralarında nişan töreni yapan çift, otomobil ile nikah işlemlerini yapmak için Eskişehir'e doğru yola çıktı. Çift, otoyolun Adana girişinde terör olayları nedeniyle uygulama yapan ekipler tarafından durduruldu. Altan Büyükköroğlu'nun kendisini zorla kaçırdığını söyleyen Derya Toprak, şikayetçi oldu. Otomobilde bulunan Altan Büyükköroğlu ile Derya Toprak İncirlik Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Derya Toprak'ın şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine Altan Büyükköroğlu gözaltına alındı. Derya Toprak, ifadesinin ardından nişanda takılan altınlar ve masraflar için Büyükköroğlu'nun kendisine verdiği 6 bin 250 TL ile karakoldan ayrıldı. İfadesinde zorla kaçırma iddiasını kabul etmeyen Büyükköroğlu, nişan yaptıklarını söyledi. Büyükköroğlu, savcılık talimatı ile bir gece gözaltında tutulduktan sonra ertesi gün serbest bırakıldı.
Bir gün sonra Ali Meşe ise Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde Zeynep Kılıç ile nişan yaptı. Nişan sonrasında nikah ve düğün hazırlıkları yapmak isteyen çift, Adana'ya geri döndü. Gece Ali Meşe ile Zeynep Kılıç, henüz evli olmadıkları için ayrı odalarda kaldı. Ali Meşe, sabah kalktığında Zeynep Kılıç'ı yatağında bulamadı. Zeynep Kılıç'ın cep telefonuna da ulaşamayan Meşe, düğün masrafları için biriktirdiği 9 bin 500 liranın da yerinde olmadığını fark etti. Ali Meşe ve Eskişehir'de yaşayan Altan Büyükköroğlu, polise başvurarak dolandırıldıklarını anlattı.
Evlenme hayali kurarken dolandırılan Meşe ile Büyükköroğlu'nun ifadelerinden yola çıkan polis, her iki olayın da aynı suçtan 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan ve çok sayıda da kaydı bulunan Bahri Sarıyıldırım'ın organizasyonu olduğunu belirledi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde yaşayan Bahri Sarıyıldırım'ı gözaltına aldı. Sarıyıldırım, dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Sarıyıldırım, "Hatay'ın Hassa ilçesinde oturan arkadaşım İbrahim Gök, beni aradı. Bir yakınının nişanı olacağını, benim evin bahçesinin uygun olup olmadığını sordu. Ben de bahçede yapmalarına izin verdim. Dolandırıcılık olayı ile bağlantım yok"dedi.
Sarıyıldırım'ın iddiaları üzerine İbrahim Gök de ekiplerce yakalanarak Adana'ya getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 2 şüpheli nitelikli dolandırıcılık iddiası ile sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Kayıplara karışan şüpheli 2 kadın ise aranıyor.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi