TUSKON operasyonlarında 12 tututklu... işte o liste

AYDINLI Holding yöneticisi Ömer Faruk KAvurmacı ile Faruk Güllü'nün tutuklanma haberi gündeme oturdu

TUSKON operasyonlarında 12 tututklu... işte o liste

15 Temmuz darbecilerine yönelik cemaat operasyonlarında son dakika iş adamlarına operasyon haberi. Dün akşam haberini verdiğimiz TUSKON'a bağlı işadamlarına düzenlenen operasyonlar sonrasında çok sayıda iş adamı gözaltına alınmıştı. Faruk Güllü ve Aydınlı Grup Yöneticisi Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu gözaltına alınan işadamlarından 12'sinin tutuklandığı belirlendi. Bunun üzerine arama odakları Ömer Faruk Kavurmacı kimdir üzerine yöneldi. Son dakika glen haberlere gör ise tutuklanan iş adamlarının isimleri de ifşa edildi.

ÖMER FARUK KAVURMACI TUTUKLANDI

FETO'ya finansal destek sağladığıı gerekçesi ile gözaltına alınan iş adamlarından olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın da tutuklandığı haberi duyuldu.

TOPLAM 28 İŞADAMI TUTUKLANDI

FETÖ'nün TUSKON ile ekonomik yapılanmasına ilişkin yapılan operasyon kapsamında 65 işadamı tutuklamaya sevk edilmiş, bunlardan 16'sı sabah saatlerinde tutuklanmıştı. Sorgularu devam eden 22 işadamının da işlemleri tamamlandı. Aralarında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 12 işadamı da tutuklandı, böylece tutuklanan işadamı sayısı 28'e yükseldi. Aynı operasyonda Faruk Güllü de tutuklanmıştı.

.TUTUKLANAN İŞ ADAMLARI

Salih Zeki Azak, Salih Zenginer, Ruhi Gürer, Ramazan Alpay, Ömer Faruk Kavurmacı, Nihat Kurt, Mustafa Zenginer, Murat Atakan Kayalar, Mehmet Zenginer, Selahattin Altuntaş, Selahattin Keleş..

Kaynak: Diyarbakır Söz