Genç’te ‘Halk Buluşmaları’

Bingöl'ün Genç ilçesinde ‘ Halk Buluşmaları’ toplantısı düzenledi.

Genç’te ‘Halk Buluşmaları’

Genç Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ‘Halk Buluşmaları’ toplantısı düzenlendi. Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Kaymakam Hasan Hüseyin Vural ve Belediye Başkanı Hadi Topraktan vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Amaçlarının vatandaşı dinlemek ve çözüm üretmek olduğunu belirten Kaymakam Hasan Hüseyin Vural “Bu toplantıların amacı, birbirimizi dinlemek, anlamak ve varsa bazı problemlerimizi yüz yüze çözmektir. Karşılıklı saygı, sevgi ve muhabbet çerçevesinde yapabileceklerimizi konuşuyoruz. Başlatılan yatırımlar veya aksaklıklar varsa bunları tartışıyoruz. Gençlerimiz bize eksiklikler konusunda talepte bulunurlarsa bunları değerlendiririz. İşsizlik, aktivite ve kurslar konusunda ilgili kurumlarımızın daha çok aktif olmasının istiyoruz. Halk Eğitim Merkezi gibi kurumların daha çok çalışma yapıp gençlere yönelik aktivite uygulaması yapması lazım” dedi.

HALM BULUŞMASI

Doğalgaz sorusunun sorulması üzerine konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hadi Topraktan, “Biz göreve başladığımızda Enerji Piyasası Denetim Kurumunun bir duyurusu vardı. Doğalgazın gelmesi talebe bağlıdır. İlçe merkezinde elektrik abone sayısının yüzde 60’ı, kişi başı 360 lira güvence parası yatırmış olsalardı bizler bugün doğalgazı kullanmış olacaktık. 45 gün kadar ilan süresi vardı. O dönem sanırım 18 kişi güvence parası yatırdı. Bingöl’de doğalgaz ihtiyacı karşılanması gereken ilçelerin başında Genç ve Solhan geliyor. Bu konunun takipçisiyiz. İnanıyorum ki vatandaşlarımızı memnun edecek gelişmeler yaşanacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz