Görecede neler oluyor?

Çınar Kaymakamı Kaya, Görece ve Halıören mahallelerindeki mezarlıkların bölgede faaliyet gösteren çimento firması tarafından tahrip edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Görecede neler oluyor?

Çınar Kaymakamı Selami Kaya, Görece ve Halıören mahallelerindeki mezarlıkların tahrip edildiği iddialarına ilişkin, "Köyün mezarlığı burada ve hiçbir tahribatın olmadığını, mezarlara hiçbir şekilde zarar verilmediğini tespit ettik." dedi.

Kaymakam Kaya, bazı basın yayın organlarında mezarlıkların bölgede faaliyet gösteren çimento firması tarafından tahrip edildiği iddialarıyla ilgili söz konusu bölgede inceleme yaptı.

Alanı gezerek, firma yetkilileri ve mahalle sakinleriyle görüşen Kaya, yaptığı açıklamada, kazı alanı ile tahrip edildiği öne sürülen mezarlıklar arasında büyük mesafe olduğunu belirtti.

KAYMAKAM İNCELEME YAPTI?

Konunun hassasiyeti nedeniyle alanda inceleme yaptıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Köyün mezarlığı burada ve hiçbir tahribatın olmadığını, mezarlara hiçbir şekilde zarar verilmediğini tespit ettik. Köylülerin iddia ettiği gibi buradaki kabirlere bir zarar vermek suretiyle ölülerine saygısızlık yapıldığı konusu doğru değildir. Burada maden ocağında çalışan iş makineleri yaklaşık 600-700 metre ileride çalışmalarını sürdürüyorlar. Onların çalışma alanı belli, mezarlığa doğru gelmeleri söz konusu değil."

Kaya, mezarlıkların etrafını tel örgüyle çevireceklerine işaret ederek, diğer ilgili birimlerle yaptıkları incelemeye göre herhangi bir şekilde mezarlıklarda bir tahribatın olmadığının tespit edildiğini aktardı.

"İddialar asılsızdır, mezarlığa herhangi bir tahribat verilmemiş. Bunun tespitini de burada yapmış olduk." diyen Kaya, firmanın bütün ruhsatlarının ve yasal belgelerinin tam olduğunu, bölgede kanunsuz bir faaliyet yürütülmediğini vurguladı.

Görece Mahallesi Muhtarı Mehmet Nuri Özpınar da söz konusu alanda herhangi bir mezarın tahrip edilmediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz