Güneydoğu'dan hükümlü nakli

Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'deki cezaevlerinde kalan bazı adli hükümlüler Silivri ve Bergama cezaevlerine gönderildi

Güneydoğu'dan hükümlü nakli

Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan yangın sonrasında tartışmalara konu olan bölgedeki cezaevlerindeki yoğunluk nedeniyle nakiller başladı.

AA muhabirlerinin edindiği bilgilere göre, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Midyat cezaevlerindeki 320 hükümlü ve hükmen tutuklu, geniş güvenlik önlemleri altında ring araçlarıyla Mardin ve Batman havaalanlarına taşındıktan sonra özel uçaklarla İstanbul ve İzmir'e götürüldü.

Mardin ve Diyarbakır cezaevlerinden 170; Batman, Siirt ve Midyat cezaevlerinden ise 150 hükümlünün nakledildiği öğrenildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Siirt, Batman ve Midyat cezaevlerinde çeşitli suçlardan hükümlü ve hükmen tutuklu olarak bulunan 150 kişi, koordineli bir şekilde Batman'a getirilerek buradan özel uçakla İstanbul'a ve oradan Silivri Cezaevi'ne gönderildi'' dedi.

Öte yandan nakledilen hükümlü ve hükmen tutukluların, Mardin Havaalanı'nda dün saat 12.00 ve 20.30; Batman Havaalanı'ndan ise dün ve bugün kalkan uçaklarla gönderildiği öğrenildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz