Hafızlar için icazet

Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 55 genç, Bayrampaşa’da düzenlenen merasimle icazetlerini aldı.

Hafızlar için icazet

İlkseç Vakfına bağlı Bayrampaşa Kocatepe ve Sarıyer Mekke Nur Kur'an kurslarından mezun olan 55 hafız için, Kocatepe Camisi'nde gerçekleşen icazet törenine, mezun olan hafızlar ve aileleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Osman Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İlkseç Vakfı Genel Başkanı Ali Ulvi Uzunlar ve vatandaşlar katıldı.

İcazet töreni öncesi, hafızlar ve öğretmenleri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Üsküp Camisi müezzini Mustafa Öztürk'ün okuduğu aşr-ı şerifin ardından, eğitimlerini tamamlayan hafızlardan bazıları da selamlama konuşması yaparak, kendilerini yetiştiren hocalarına teşekkür etti.

İCAZETE KATILANLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Şahin, icazet alan hafızları ve ailelerini tebrik ederek, Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i tam anlamıyla öğrenmesi ve anlaması gerektiğini ifade etti. “Ümmetimin en şereflileri Kur'an-ı Kerim ile beraber olanlardır” hadis-i şerifini aktaran Şahin, Kur'an-ı Kerimi okuyan ve yaşayan insanların, Yüce Allah’ın ikramına mazhar olduğunu dile getirdi. Osman Şahin, “Müslümanlar, güzel ahlaklı ve başkalarına örnek olduklarının farkında olmalıdır.” dedi.

İlkseç Vakfı Genel Başkanı Uzunlar da konuşmasında, hafızlık eğitiminin zor ve meşakkatli bir eğitim olduğunun altını çizerek, “Bu genç yaşta, böyle bir zorluğu aşarak Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen bu gençler, her türlü ikrama layıktırlar.” diye konuştu.

Törenin bitiminde, öğrencilere hafızlık eğitimini başarıyla tamamladıklarına dair icazetleri verilerek, hediyeler takdim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz